Друштво

PREDSTAVNICI FAKULTETA ZA MENADŽMENT UČESTVOVALI NA “STED 2019”

Fakultet za menadžment Herceg Novi jedan je od suorganizatora VIII međunarodne naučne konferencije o društvenom i tehnološkom razvoju Sted 2019 koja je održana prethodnog vikenda u Trebinju. Uz novski fakultet organizatori dvodnevne konferencije su Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment iz Banjaluke i Tehnički univerzitet iz Rumunije.

Predstavljeno je 78 naučnih radova iz oblasti energetske efikasnosti, ekologije i zaštite životne sredine, informacionih tehnologija, prava, psihologije i tehnologije. Konferenciji su prisustvovali eminentni naučni radnici iz Austije, Turske, Češke, Slovačke, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske.

Dekan Fakulteta za menadžment u Herceg Novom doc. dr Irena Petrušić rekla je da je cilj ovog fakulteta širenje saradnje na regionalnom nivou.

-Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe saradnje i da će iz nje proisteći brojni plodni projekti, kazala je doc dr Petrušić.

Ona je navela da je na konferenciji Fakultet predstavilo 11 autora i koautora sa osam radova.

Rektor Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment iz Banjaluke Dragan Đuranović rekao je da su se izlagači bavili društveno-tehnološkim razvojem, ali i uticajem na makroekonomska kretanja u društvu, ali i pojavom siromaštva, migracionih kretanja i sličnih izazova, ističući da će zaključci skupa imati i regionalni značaj.

FOTO: ELTAHD

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close