Друштво

PREGLED INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA – U SUSRET DANU OPŠTINE

U  susret  28. Oktobru, Danu oslobođenja grada – Opština Herceg Novi će organizovati i svečanosti povodom otvaranja sportskih igrališta na Gomili i Toploj, a ozvančiti će  završetak i drugih infrastrukturnih radova.

Potpredsjednik Opštine Miloš Konjević je prilikom nedavnog obilaska naselja Gomila za Dan grada najavio svečano otvaranje sportskog igrališta.

– Na Gomili su, između ostalog, asfaltirali dio puta ispod  zelenih zgrada,predstoji da se izgradi rasvjeta pored garaža. Nastavlja se ulaganje  u naselja na Gomili, kao što je Novo mesto, makadamska ulica biće asfaltirana u narednom periodu. Gomila je veliko gradsko naselje, koje je bilo neuređeno. Mislim da građani mogu biti zadovoljni načinom rada lokalne uprave i ulaganjem u Gomilu i okolinu, ocijenio je Konjević.

I igralište na Toploj je u završnoj fazi izgradnje. Očekuju da će biti svečano otvoreno za Dan grada:

-Nabavljena je specijalna podloga iz Portugalije.Imamo još nekih sitnica i predstoji postavljanje kioska na igralištu, gdje će biti odlagana oprema i reflektori. Agencija za izgradnju i razvoj grada je  napravila idejno rješenje i projekat za izgradnju trotoara  u Ulici Mića Vavića na Toploj od semafora do Novljanke . U narednih petnaestak dana bi trebalo da se raspiše tender ,da se izaberu izvođači i otpočnu radovi na izgradnji trotoara.

Opština  Herceg Novi  dosta  ulaže u puteve. Za uređenje saobraćajnice u Njegoševoj ulici su raspisali  tender, kojeg je dobila  firma iz Podgorice,a zauzeta je na izgradnji autoputa.

– Imamo njihovo obećanje da će za desetak  dana asfaltirati dionicu od  bivše diskoteke Baron do vile Kukoljac. Planirano je da će u narednom periodu afaltirati saobraćajnicu čitavom dužinom, od benzinske  pumpe do Meljina,  sa prilazima na Petlji i od semafora  ka robnoj kući  Novljanka. U Igalu je planirano  da se radi kolektor,sekundarna kanalizacija,  uredi  Šetalište  do Titove  vile.

Adaptacija pijace u Igalu je u završnoj fazi. Igalo zaslužuje  više ulaganja, nadamo se da će izgradnjom hotela biti okosnica hercegnovskog turizma, smatra Konjević.

On podsjeća da su predstavnici lokalne uprave  stalno na terenu, obilaze mjesne zajednice.

– Obišli smo nedavno  Mokrine. Turistička organizacija je  donirale igralište za djecu kod škole u Mokrinama. Pokrenuli smo je pitanje rješavanja  vodosnabdijevanja  Kamenog i Mokrina. Direktorica Vodovoda je održala sastanak na kojem je informisala o projektu vodosnabdijevanja  Mokrina i Kamenog.  Mjesna zajednica i privrednici Kamenog su sa Vodovodom  pokrenuli akciju-Privrednici će donirati sredstva i učestvovati u realizaciji projekta – Nadamo se da će brzo gradska voda da poteče ka Kamenom i Mokrinama.

U proteklom periodu, ulagalo se u Prijevor, rivijeru, Zeleniku.Takođe, se radi put u Đilovićima,  poviše  Kumbora. Priortet je izgradnja kanalizacije   potom sanacija puta  , od stanice Vodovoda ka  Marićima na području MZ Zelenika-Kuti, objasnio je Konjević.

Trenutno je Opština  u pregovorima sa potencijalnim investitorima za izgradnju Autobuske stanice. U sklopu projekta bi se gradio i Tržni centar. Skupština Opštine Herceg Novi je povjerila  Agenciji  za izgradnju i razvoj  grada  zadatak da napravi projekat Autobuske stanice. Opština traži partnera  da to uradi i ujedno bi dobili Autobusku stanicu i tržni centar.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close