Друштво

PREKO 2 500 PRIJAVA ZA FOND ZA KVALITET I TALENTE

U Ministarstvo prosvjete pristiglo je preko 2. 500 prijava za Fond za kvalitet i talente, iz koga se dodjeljuju godišnje nagrade najboljim nastavnicima i učenicima. To je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, kada je stiglo preko 1000 prijava. Struktura ovogodišnjih prijava je: nastavnici osnovnih škola oko 620; nastavnici srednjih škola oko 380; nastavnici umjetničkih škola oko 80; učenici osnovnih škola oko 610; učenici srednjih škola preko 700 i učenici umjetničkih škola oko 100.

Predsjednik petnaestočlane komisije koja će se baviti vrednovanjem prijava i potpredsjednik Crnogorske akadmije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković rekao je “da broj prijava pokazuje kako sami kvalitet Fonda kao relativno novog instituta u propisima, tako i činjenicu da je prošle godine urađen kvalitetan posao, kojim je dobijeno dodatno povjerenje nastavnika i učenika u cjelokupan proces“.

Komisija se, kao i prošle godine, sastoji kako od predstavnika Sindikata prosvjete, nevladinih organizacija, direktora, strukovnih udruženja, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete.

Foto:Ministarstvo prosvjete

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close