ИздвојеноТуризам

PREMIJER MARKOVIĆ OTVORIO HOTEL IBERO STAR HERCEG NOVI U NJIVICAMA

Premijer Duško Marković otvorio je večeras hotel Ibero star Herceg Novi u Njivicama koji je od avgusta prošle godine u  suvlasništvu Iberostara i kompanije Montenegro Hotels.  Vrpcu su uz premijera Markovića presijekli jedan od vlasnika hotelske grupe Iberostar Migel Fluksa Roseljo  i osnivač i izvršni direktor kompanije Montenegro Hotels Branko Ćupić.

U rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Rivijera uloženo je 17 miliona eura, kazao je premijer Marković, ističući da taj impresivni projekat predstavlja novu vrijednost Crne Gore ali i da otvara nove mogućnosti za zapošljavanje građana Crne Gore.

– Sigurno je da država ali i lokalna uprava moraju mnogo više da urade na ovom dijelu obale u cilju poboljšanja infrastrukture i stvaranja što boljeg ambijenta- kazao je Marković.

Crna Gora, kako je rekao, ima jasnu strategiju razvoja i ubrzan ekonomski razvoj.

-Mi smo u prethodnih godinu i po pokazali da smo sposobni da naše potencijale pretvorimo u opšte dobro u korist naših građana- Cijela prošla godina je bila posvećena tom naporu i on je rezultirao rastom naše ekonomije od 4 % a to je jedna od najvećih stopa u Evropi i daleko je iznad one koju smo projektovali našom ekonomskom politikom.  Tom rastu je značajno doprinijela naša turistička privreda. U prošloj godini učešće turističke privrede u BDP je preko 23 %- kazao je premijer.

Prošle godine resorno ministarstvo je izdalo preko 60 građevinskih dozvola za nove hotele od kojih je nekoliko sa pet zvjezdica, a procjena je da su ulaganja u njih  preko 400 miliona  eura.

-Danas u Crnoj Gori imamo kapitalne poslove  u vrijednosti od tri  milijarde. Vlada će i u narednom periodu ulagati maksimalne napore  da ove rezultate unaprijedi – poručio je Marković.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima je i hotel u Njivicama.

Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

On je izrazio zadovoljstvo što je dio grupacije postao i hotel u Njivicama.

-Veoma mi je drago što sam ovdje jer je Crna Gora jedna od mojih omiljenih zemalja. Za ovih 14 godina od kada vodimo hotel Belvi sa Brankom Ćupićem, mnogo sam naučio o vašoj zemlji. Veoma sam srećan što sam ovdje. Ovo je raj, mjesto koje nije baš lako pronaći. Nastavićemo da unapređujemo ovaj rizort koji ćemo dovesti do nivoa pet zvjezdica – kazao je Fluksa Roseljo.

Hotel Ibero star u Njivicama primiće sutra prve goste iz Austrije, a za početak biće popunjeno oko 60 od ukupno 190 rekonstruisanih soba.

Za veoma kratko vrijeme od prilično devastiranog zdanja doveli su do visokog kvaliteta vile „Stela“, „Venera“ i „Kometa“. Uređena je hotelska plaža kao i okruženje. U sklopu kompleksa u Njivicama biće izgrađen još jedan objekat sa 220 smještajnih jedinica čiji nivo usluga investitor ima namjeru da dovede do pet zvjezdica.

Kako je ranije najavljeno, u planu je i izgradnja nove saobraćajnice od hotela prema Konfinu, koja bi relaksirala saobraćajnicu kroz Njivice a koja, posebno u turističkoj sezoni predstavlja „usko grlo“.

Večeras je saobraćajnica od magistrale ka hotelu tokom ceremonije otvaranja bila zatvorena za saobraćaj pa čak i za mještane Njivica.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close