Култура

PREMIJERA NA 30. FFHN-MFF: “ISPOD MOSTA MEĐU STIJENAMA” PRVIJENAC PAVLA SIMONOVIĆA

Na Kanli kuli večeras  u programu dugometražnog igranog filma premijera debitantskog ostvarenja Pavla Simonovića, film za koji scenario  zajednički potpisuju Stefan Bošković i Sehad Čekić.

– Ovaj urbani triler  prati dva inspektora (Miloš Pejović i Stefan Bošković) kojima se u istrazi ubistva ispriječe razni privatni problemi, pa i inače  komplikovan slučaj postaje još teže rješiv.  Stara izreka kaže da svaki detektiv tokom istrage, zapravo, pronalazi samoga sebe – navodi se u sinopsisu ovog filma koji je slika košmarnog svakodnevnog  privatnog i poslovnog života.

„Ispod mosta, među stijenama“  produkcija je  podgoričke kuće Cut-Up. Film je  sniman krajem prošle godine na lokacijama u Podgorici i okolini, a postprodukcija rađena u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Podgorici.

Pored Miloša Pejovića i  Stefana Boškovića u glumačkoj ekipi su  i Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Dejan Ivanić, Mišo Obradović, Ana Vučković te Radmila Škuletić. Kostimografkinja je Jelena Đukanović, scenograf Đorđije Kalezić, dizajn zvuka potpisuju Zoran Maksimović iOgnjen Popić, a u filmu je korištena muzika crnogorskog benda „Beta Baroque“. Montažer jeHrvoje Mršić, direktor fotografije Dušan Grubin, koproducentkinja je Jelena Filipović, izvršni producenti su Veliša Popović i Jelena Mišeljić, dok je producent filma Sehad Čekić.

Film je podržalo Ministarstvo kulture, Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, a realizovan je u saradnji sa NVOCinemapolis, i brojnim službama, javnim ustanovama i privatnim kompanijama.

Bioskopska distribucija planirana je od septembra.

Pavle Simonović (1987, Podgorica) diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje, na studijskom programu za Filmsku i televizijsku režiju. Kao asistent režije radio je na brojnim projektima, među kojima se ističu: Posljednje poglavlje (r: Nemanja Bečanović, 2011), Sve to (r: Branislav Milatović, 2012), Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa (r: Nikola Vukčević, 2014), Zakloni (r: Ivan Salatić, 2014), Život je truba (r: Antonio Nuić, 2015), Gorčilo (r: Milan Karadžić, 2015), Biserna obala (r: Dušan Kasalica, 2015). Reditelj je nekoliko kratkometražnih i dokumentarnih filmova i promotivnih spotova. „Ispod mosta, među stijenama“ je njegovo debitantsko dugometražno ostvarenje.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close