ИздвојеноКултура

PREMIJERA OPERE „LA SERVA PADRONA“ ODUŠEVILA NOVSKU PUBLIKU

Sinoć je u Dvorani “Park” premijerno izvedena opera “Služavka Gospodarica” kojom je označen i početak ciklusa [email protected] projekta U Crnoj Gori.

Mladi umjetnici iz Crne Gore, Srbije i Bugarske briljirali su na sceni, što je brojna publika potvrdila burnim aplauzom. Zabilježili smo i utiske Mirele Šćasni koja je utemeljila odsjek solo pjevanja u muzičkim školama u Boki i godinama vodila festival solo pjevanja „Bruna Špiler“.

-Zaista sam bila prijatno iznenađena i mogu samo da pohvalim sve učesnike projekta jer je držao pažnju, ja verujem da se svidjelo i onima koji ne vole puno operu i ne prate sve zato što je bilo baš i lijepo režirano, i lijepi glasovi i gluma, i scena i kostimi, bio je to kompletan ugođaj i za oči i za uši, kaže Šćasni.

Operu „La serva padrona“ režirao je Vladan Đurković, dirigovao je Milen Apostolov, dok se za scenografiju pobrinula Magdalena Vlajić a za kostime Lina Leković.
Nakon hercegnovske premijere drugo izvođenje opere “Služavka Gospodarica” je večeras u Kulturnom centru Nikola Đurković u Kotoru a potom slijede nastupi u Baru i Podgorici.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close