ДруштвоИздвојено

PRESS: OBILASKOM NJIVICA NASTAVLJENA PRAKSA SUSRETA SA GRAĐANIMA

Dobra praksa obilaska mjesnih zajednica i razgovora predstavnika lokalne uprave sa građanima o načinima za unapređenje kvaliteta života i rješavanje komunalnih problema, nastavlja se posjetom potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića Njivicama. On je ove sedmice sa mještanima obišao naselje i razgovarao o prioritetnim projektima u ovom dijelu grada, među kojima je prvi izgradnja kanalizacione mreže u dužini od jednog kilometra.

Mještani Njivica insistiraju na što hitnijem rješavanju ovog dugogodišnjeg problema, koji posebno dolazi do izražaja tokom trajanja turističke sezone. Ističu da su stvoreni preduslovi za prikopčavanje  i prihvat otpadnih voda iz Njivica. Naime, prilikom izgradnje  kanalizacione mreže na ušću rijeke Sutorine, kupljena je i ugrađena pumpa većih kapaciteta, baš iz razloga da bi mogla da prihvati kanalizaciju iz Njivica. Smatraju ovo pitanje prioritetom i opravdanim zahtjevom, posebno sa aspekta očuvanja životne sredine, kazali su tokom posjete.

Konjević je građane informisao da će u izgradnju kanalizacione mreže biti potrebno uključivanje većih privrednih subjekata u naselju, što vjeruje da je i njihov interes. Potvrdio je da lokalna uprava prepoznaje važnost rješavanja ovog problema, te istakao da je neophodno prije svega uraditi projekat. Kako je kazao, namjera lokalne uprave je da ovaj projekt bude uvršten u kapitalni budžet za sledeću godinu.

Takođe, mještani su istakli potrebu za izgradnjom šetališta u priobalnom dijelu, uređenje vidikovca i postavljanje javne rasvjete.

Konstatovano je da će za realizaciju nekih projekata biti neophodno više vremena, zbog kompleksnosti i visine investicija, a da će manja ulaganja u uređenje mjesta i rješavanje određenih problema biti urađena u najskorijem roku.

Dogovoreno je da će radnici preduzeća “Komunalno stambeno” i ”Čistoća” u narednim danima izaći na teren i urediti vidikovac.  Takođe, Konjević je informisao o planovima lokalne uprave za uređenje dva vidikovca na Njivičkom putu.

Postavljanje javne rasvjete trebalo bi da bude izvedeno u narednom periodu,  u dvije faze, od kojih bi prva bila trasa dužine 500 metara. Ovaj posao obaviće “Komunalno stambeno” preduzeće.  Biće riješen problem sa nepostojanjem rešetke iznad kanala za odvod površinskih voda, što onemogućava pristup kamiona kontejnerima, kao i postavljena nova oglasna tabla.

Sve ove aktivnosti, od manjih uređenja terena do velikih projekata važne su za mještane Njivica i zato je dobro što ih lokalna uprava prepoznaje i komunicira sa građanima po ovim pitanjima, zaključeno je tokom posjete.

Mještani su ukazali i na probleme sa nedostatkom parking mjesta i okretišta za autobuse i kombije, a pojedini su i iskazali spremnost da u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i preduzećem “Parking servis”, uz naknadu ili sličan modalitet, ustupe svoje parcele za tu namjenu. Ukazali su i na potrebu za saobraćajem još jedne autobuske linije prema tom naselju, o čemu će biti razgovora u narednom periodu, saopštili su iz   Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close