Култура

PRESS SLUŽBA: PREDSTAVA „ZATO ŠTO TE SE PLAŠIM“ U DVORANI PARK

Predstavom „Zato što te se plašim“ nastavlja se ciklus interaktivnih predstva za djecu i mlade koji je pokrenuo opštinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, u želji da kroz pozorišnu formu i razgovor ukaže  na probleme u zajednici o kojima se malo govori.

Ovaj komad u produkciji agencije “Zdrav Život” biće izveden na sceni Dvorane Park u četvrtak, 22. marta. Planirana su tri izvođenja, u 10.30,12.30 i 17.30 sati. Ulaz je besplatan.

usmjeren na prevenciju vršnjačkog nasilja „Vršnjačko nasilje je veliki problem sa kojim se susreću osnovci i srednjoškolci  u Herceg Novom i Crnoj Gori. Nažalost, to je i jedan od problema o kojima se ćuti. Mladi ne žele razgovarati iz straha da im se nasilje ne ponovi,  a institucije ne poklanjaju dovoljnu pažnju prevenciji nasilja. Postalo je gotovo uobičajeno da se problemi među djecom rješavaju nasiljem, a ne razgovorom“, kazala je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Kako objašnjava, „Zato što te se plašim“ je interaktivna predstava koja u prvom dijelu daje prikaz dobrih i loših modela ponašanja, sa porukom da je nenasilna komunikcija jedini ispravan način rješavanja problema. Glumački ekipu čine Ivan Jeftović, Milena Nikolić i Dejan Jajčanin. U drugom dijelu, djeci  će se obratiti psiholog prof. dr Žarko Trebješanin, koji će sa njima diskutovati o predstavi i i obrađenoj temi.

Predstava je namijenjena tinejdžerima – višim razredima osnovaca i srednjoškolcima. Dobrodošli su stručnjaci iz svih oblasti rada sa mladima, roditelji i svi zainteresovani građani.

Ciklus interaktivnih predstava za djecu i mlade u Herceg Novom počeo je u novembru gostovanjem predstave „Dar“ posvećene temi autizma. Sledeća u ciklusu biće predstava „Mi djeca sa stanice Zoo“ koja se bavi problemom narkomanije i biće namijenjena prije svega srednjoškolcima. Ciklus se realizuje uz podršku Javne ustanove kulture „Herceg Fest“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close