ИздвојеноТуризам

PRESS: TURISTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG PREDSTAVLJENA U SANKT PETERBURGU

Bogata turistička ponuda, kulturne specifičnosti i mogućnosti koje Herceg Novi pruža turistima predstavljeni su ruskom tržištu na konferenciji  koja je juče održana u hotelu „Astorija“ u Sankt Peterburgu. Preko 50 predstavnika turističkih agencija, turoperatora, institucija kulture i medija upoznali su se sadržajima koji Herceg Novi čine primamljivom destinacijom za turiste iz Rusije.

Prisutni su iskazali značajno interesovanje za naš grad, ističuči ga kao izuzetno interesantno odredište koje vrijedi imati u ponudi i promovisati. Sudeći prema komentarima predstavnika turističke privrede, Herceg Novi može da očekuje nastavak trenda rasta broja turista sa ruskog tržišta.

Prisutnima su se obratili potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i direktor Turističke organizacije Pavle Obradović, a u ime Sankt Peterburga: Olga Rendino iz Komiteta za razvoj turizma, biroa za kongrese i izložbe, zamjenica direktora Turističko-informativnog biroa tog grada Ana Nevinskaja, direktorka Teatra mladih  „A.A. Brijancev“ Svetlana Lavrecova i  menadžerka turoperatora „Premijera“ za crnogorsko tržište Ana Kosačeva.

Pored predstavljanja ponude, na Konferenciji je bilo govora o već ostvarenoj odličnoj saradnji Sankt Peterburga i Herceg Novog, koja je potvrđena tokom ovonedeljne radne posjete. Istaknuto je da je dogovorena kulturna razmjena između dva grada, koja će doprinositi jačanju prijateljstva, upoznavanju i povezivanju dva naroda, dijeljenju iskustava i ideja.

Prisutnima na konferenciji najavljeno je da će prva sledeća saradnja biti gostovanje umjetnika iz Sankt Peterburga u Herceg Novom, u okviru manifestacije „Dani ruske kulture“ koja će biti održana od 19. do 26. juna 2020. godine, te upućen poziv da upravo u tom periodu posjete naš grad.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close