Друштво

PRESS: U TOKU ČIŠĆENJE KORITA OPAČICE

Čišćenje korita potoka Opačica je u toku. Korito je produbljeno toliko da od Džorovog mosta do dna potoka sada ima oko tri metra, pa i mehanizacija može proći ispod mosta.

U oblasti oko Opačice posebno je izražen problem plavljenja, zbog čega su mještani Zelenike tražili da se uradi proširenje ispod Džorovog mosta, što Opština sada realizuje u koordinaciji sa Mjesnom zajednicom Zelenika-Kuti. Imajući u vidu obim radova i potrebnu mehanizaciju, za ovaj posao je angažovana privatna građevinska firma.

Čišćenje Opačice dio je preventivnih aktivnosti gradskih službi i preduzeća na održavanju vodotoka, kako bi se osigurao brži protok atmosferskih voda i smanjio rizik od poplava tokom perioda obilnih padavina.

„Komunalno-stambeno“ od 1. avgusta radi na čišćenju korita potoka i rijeka od Igala do Kamenara. Oni, zajedno sa predstavnicima lokalne uprave,  Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Službom zaštite i spasavanja u ovom periodu intenziviraju obilaske terena, radi evidentiranja svih „kritičnih tačaka“ koje je neophodno sanirati da bi se smanjio rizik od poplava.         

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close