Друштво

Prijateljstvo ne zna za granice

Praznik Mimoze već godinama okuplja Novljane,  brojne goste i prijatelje Herceg Novog.  Ovih dana stigli su i penzioneri Sevojna i Kosijerića. Njihovi domaćini bili su penzioneri Herceg Novog. Pozdravjajući svoje goste iz zapadne Srbije, Aleksandar Radulović predsjednik Udruženja penzionera Herceg Novog, na svečanom dočeku u Đenovićima, poručio im je da  se osjećaju  kao kod svoje kuće i uživaju  u gradu cvijeća, ljepote i festivala.

„Mimoza, zbog koje ste stigli u Herceg Novi i Boku je jedan od naših najpoznatih brendova, cvijet koji se u poslednjih 47 godina afirmisao kao autentični simbol našeg grada i obale, a budući da odgovara našem narodnom karakteru, prigrlili su je i mladi i stari.“, kazao je Radulović napominjući da je  tradicija ovih druženja, mimozi u čast, duga te da su  dobro došli svi u grad pod Orjenom.

Penzioneri iz Kosjerića i Sevojna  u Herceg Novi su stigli kako bi uspostavili saradnju sa kolegama u Boki, te  da se sastaju što više, kazao je Radenko Marković iz Sevojna

„Morate doći  kod nas i da ovo druženje preraste u tradiciju. Cilj nam je da sklopimo prijateljstvo između pezionera u Srbiji  i vas ovdje u Crnoj Gori“, kazao je Matković ističući da njihovo udruženje broji oko 1500 članova .

Zajednička želja domaćina i gostiju je da se  nastave okupljanja penzionera i  iz drugih gradova i postanu susreti bez granica.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close