ЕкономијаИздвојено

PRIJAVLJENA POTRAŽIVANJA POVJERILACA BOLNICE MELJINE U STEČAJU U IZNOSU OD 39, 6 MILIONA EURA

Na sastanku  povjerilaca Opšte bolnice Meljine u stečaju konstatovano je da su njihova potraživanja u ukupnom iznosu od 39, 6  miliona eura. Takođe je konstatovano da nisu sporna potraživanja Poreske uprave – područne jedinice HN u iznosu od 2, 9 miliona eura, Montefarma -685 hiljada, Elektroprivrede CG -274 hiljade, 39 zaposlenih u ukupnom iznosu od oko 127 hiljada i Zavoda za transfuziju krvi na iznos od 118  hiljada eura. Ispitivanja ostalih prijavljenih potraživanja, među kojima su i Opštine Herceg Novi, Vodovoda i Čistoće, zakazano je za 8. novembar.

Poreska uprava, Elektroprivreda Crne Gore i Montefarm formirali su Odbor koji će kontrolisati rad stečajne uprave PZU Meljine.

Kako je navedeno u zapisniku, “konstatuje se da do održavanja sastanka povjerilaca nije podnesena izjava o namjeri za reorganizaciju u smislu člana 131 stav 1 tačka 1 Zakona o stečaju, što za posledicu ima donošenje Rješenja o bankrotstvu  stečajnog dužnika”.

Stečajni upravnik Žarko Ostojić je informisao povjerioce i njihove punomoćnike da zbog obima i složenosti poslova nije izvršena procjena vrijednosti imovine, koja je u fazi izrade, o čemu će sačiniti poseban izvještaj.

Stečaj u bolnici Meljine otvoren je 19. septembra na zahtjev EPCG.  Zahtjevu se pridružila i Poreska uprava.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close