Друштво

PRIJEM ZA ČLANOVE PORODICA PALIH BORACA DEVEDESETIH

U Opštini Herceg Novi je po već ustaljenoj tradiciji, a uoči Dana oslobođenja našeg grada, održan prijem za porodice palih boraca devedesetih godina. Njima se danas obratio predsjednik Opštine Stevan Katić, uz poruku da je namjera lokalne uprave da se ova tradicija i dalje nastavi, da se sjećamo svih njih sa posebnim pijetetom i nikada ih ne zaboravimo, ali i da svi oni dobiju značajno priznanje podizanjem spomen parka.

-Naša namjera je bila da to realizujemo  u prethodne dvije godine, ali zbog određenih zakonskih  prepreka potrebna nam je saglasnost Ministarstva kulture. Ako toga uskoro ne bude tražićemo sa svima vama neku alternativu tako da očekujemo da ćemo za godinu dana i mi u Herceg Novom dobiti spomen obiježlje i na taj način odati još jednom poštu za sve one koji su izgubili živote u tom nesretrnom ratu rekao je Katić

Rodbinu poginulih pozdravio je i Đorđe Đoko Radović predsjednik opštinskog   Udruženja boraca ratova devedesetih. On  je naglasio da je zadovoljstvo, iako je bolno sjećanje, što su se tradicionalno okupili naglasivši da je hercegnovska opština jedina u Crnoj Gori koja ima ovaj znak pažnje:

-Davno je bilo kad smo se počeli sretati. Treba istrajati i ono vrijeme prestaviti u ovom vremenu.Najbolji naši najdraži ostaviše na ratištu živote, a mi kao njihovi saborci sebi smo dali zadatak da ih ne predamo zaboravu. Ta mladost i ta snaga u tom momentu nestala je kao da ih je neko obrisao gumicom-kazao je Radović i zavalio  ljudim iz hercegnovske opštine što se ovaj vid pažnje ne prekida.

Radović se kao i predsjednik opštine osvrnuo na spomenik palim borcima koji bi trebalo da se podigne u komplesu Savina gdje je odvno određena lokacija.

-Postoje papire i treba sve uraditi da bi počela realizacija ideje. Naši pali drugovi zaslužuju da to bude uređen prostor na Savini. Prvo nam je za to potrbna dobra volja i sredstva i nadam se da ćemo konačno nakon niza odlaganja to imati naredne 2020. godine zaključio je Radović.

I ove godine porodicama palih boraca  uručeni su skromna novčana sredstva.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close