ЕкономијаИздвојено

PRIVREDNI SUD DONIO RJEŠENJE O ODLAGANJU IZVRŠENJA NAPLATE POLA MILONA EURA ZA PROJEKAT LED RASVJETE

Privredni sud u Podgorici donio je danas rješenje o odlaganju izvršenja naplate pola miliona eura za projekata led rasvjete, dok sudsko vijeće ne razmotri prigovor koji je opština blagovremeno uputila.

U Privrednom sudu danas je bio glavni administartor Opštine Nenad Đorđević  i  vd direktorica Direkcije za imovinu Jelena Poledica

-Sud je donio odluku da odloži izvršenje do odluke Vijeća suda po našem prigovoru. To je jako dobro za opštinu , jer  ovaj slučaj ne odlaže izvršenje. Mi smo tražili od Privrednog suda da odloži i ukazali koje su sve opasnosti po opštinu, ako se rješenje sprovede dok se ne donese odluka suda, tako da smo u ovoj fazi jako zadovoljni, kazao je Đorđević.

Kaže da ne zna kada će sudsko Vijeće razmatrati prigovor.

-Mi smo predali prigovor blagovremeno javnom izvršitelju. On treba da dostavi više predmeta Vijeću Privrednog suda. Onda Vijeće treba da odluči  i tada ćemo znati na čemu smo i kakav je stav suda. Mi smo pored prigovora preduzeli i druge mjere da bi zaštitili prava opštine, kazao je Đorđević.

Projekat led rasvjete „ težak“  je 2,7 miliona eura, prema ugovoru koji je  Opština Herceg Novi  potpisala sa  danskom kompanijom Hesa lajt 17. novembra 2015. godine.

Ugovor je  predviđao zamjenu  oko 6.000 svjetiljki na teritoriji opštine, a radovi su  trebali da traju tri mjeseca. Predviđena ušteda u potrošnji električne energije procjenjena je na oko 70 odsto.  Shodno ugovoru Opština je u obavezi da prvu ratu investicije  uplati pola godine nakon tehničkog prijema rasvjete, a naredne dva puta godišnje u narednih šest godina. Projekat nije okončan, firma Hesa lajt je otišla u stečaj, a krajem prošle sedmice na adresu opštine stiglo je rješenje o izvršenju na osnovu vjerodostojne isprave kompanije Novalume, koja se javila kao pravni sljedbenik Hesalajta putem koje izvršiteljka, Jasminka Bajović, nalaže Opštini uplatu od 500.000 eura za projekat LED rasvjete. Opština je proslijedila prigovor na izvršenje kao i zahtjev Sudu da donese privremenu mjeru.

Projekt LED rasvjete već dvije godine istražuje specijalno državno tužilaštvo, a kako su kazali čelnici opštine, po dolasku na vlast zatražili su informaciju  dokle se stiglo sa izviđajem, a po prispijeću mjenične naplate, uputili i urgenciju.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close