Економија

ПРОДУЖЕН РОК ПРИЈАВА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У БИЉНОЈ ПРОИЗВОДЊИ

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава пољопривредне произвођаче који нису поднијели захтјев за субвенције у биљној производњи за 2020. годину, за површине под ратарским културама, поврћем и крмним биљем, да је рок за подношење захтјева продужен до 30. јуна.

Из Министарства је саопштено да је  у складу са Посебним програмом подршке пољопривреде и рибарству, који је Влада Црне Горе донијела у циљу ублажавања посљедица  COVID-19, авансно исплатило 80 одсто субвенција свим произвођачима који су то право остварили у 2019. години, а у складу са условима из овогодишњег Агробуџета.

– Тиме је на рачун 1.423 пољопривредних газдинстава која се баве биљном производњом укупно уплаћено 723.364,79 еура. Субвенционисан је 5.061 хектар површина под ратарским културама, поврћем и крмним биљем.

Подсјећамо да је Министарство пољопривреде и руралног развоја ове године повећало издвајања за директна плаћања, па је тако износ субвенција у биљној производњи повећан на 200 еура по хектару, односно 210 еура по хектару  – за младе пољопривредне произвођаче.

Kроз наставак реализације процедуре подношења захтјева за субвенције, као и теренске контроле, омогућиће се пољопривредним произвођачима да добију и преосталих 20 одсто износа субвенције.

Стога позивамо кориснике директних плаћања у биљној производњи, који то нијесу до сада учинили, да доставе захтјеве за подршку до краја јуна.

Све додатне информације произвођачи могу добити у Дирекцији за биљну производњу, путем контакт телефона 020/482-281 и 020/482-292, саопштено је из ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close