Ekonomija

PRODUŽEN ROK PRIJAVA ZA SUBVENCIJE U BILJNOJ PROIZVODNJI

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava poljoprivredne proizvođače koji nisu podnijeli zahtjev za subvencije u biljnoj proizvodnji za 2020. godinu, za površine pod ratarskim kulturama, povrćem i krmnim biljem, da je rok za podnošenje zahtjeva produžen do 30. juna.

Iz Ministarstva je saopšteno da je  u skladu sa Posebnim programom podrške poljoprivrede i ribarstvu, koji je Vlada Crne Gore donijela u cilju ublažavanja posljedica  COVID-19, avansno isplatilo 80 odsto subvencija svim proizvođačima koji su to pravo ostvarili u 2019. godini, a u skladu sa uslovima iz ovogodišnjeg Agrobudžeta.

– Time je na račun 1.423 poljoprivrednih gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom ukupno uplaćeno 723.364,79 eura. Subvencionisan je 5.061 hektar površina pod ratarskim kulturama, povrćem i krmnim biljem.

Podsjećamo da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ove godine povećalo izdvajanja za direktna plaćanja, pa je tako iznos subvencija u biljnoj proizvodnji povećan na 200 eura po hektaru, odnosno 210 eura po hektaru  – za mlade poljoprivredne proizvođače.

Kroz nastavak realizacije procedure podnošenja zahtjeva za subvencije, kao i terenske kontrole, omogućiće se poljoprivrednim proizvođačima da dobiju i preostalih 20 odsto iznosa subvencije.

Stoga pozivamo korisnike direktnih plaćanja u biljnoj proizvodnji, koji to nijesu do sada učinili, da dostave zahtjeve za podršku do kraja juna.

Sve dodatne informacije proizvođači mogu dobiti u Direkciji za biljnu proizvodnju, putem kontakt telefona 020/482-281 i 020/482-292, saopšteno je iz PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close