Култура

PROMIJENJENI TERMIN I MJESTO ODRŽAVANJA JAZZ BAY FESTIVALA

Umjesto kako je ranije najavljeno 26. i 27. avgusta, VI  Jazz bay Herceg Novi, koji će i ove godine okupiti značajna džez imena, biće održan 1. i 2. septembra 2019.godine.

Od osnivanja festivala namjera organizatora je da uz poznate svjetske, evropske  i regionalne džez muzičare, promovišu što više crnogorskih džez stvaralaca, a posebno one koji su svoje muzičko znanje  usavršavali na prestižnim muzičkim koledžima, kaže direktorica festival Nada Karadžić.

– Ovogodišnji   festival  počeće  u nedelju, 1. septembra, kada će se od 21:00 sat  u dvorani „ Park“ publici predstaviti mlada crnogorska džez umjetnica Iva Kostić  i Caustic boiz. To će biti  njen prvi  solistički  koncert  u Herceg Novom, na kome će naša Novljanka promovisati album prvjenac “Đorđijana”. Druge večeri festivala, na istom mjestu u isto vrijeme, nastupiće istaknuti regionalni i evropski džez pijanista i kompozitor  Zvjezdan  Ružić  i Sextet. Kao duh džez muzike i našeg  okupljanja nakon koncerta, a koji se podrazumijeva u okviru džez festivala, biće održan Jam session od 21:00 do 1:00 sat, u caffe baru „Boka“.  Svi prisutni imaće priliku da uživaju u nastupu  istaknutog crnogorskog  džez gitariste Miodraga  Šula Jovovića i njegovog benda.

Organizatori kao razlog pomijeranja termina navode zgusnut raspored kulturnih dešavanja u gradu.

– I ove godine smo se potrudili da ova dva dana program bude interesantan publici, kao i da se, zahvaljujući Jazz bay festivalu, Herceg Novi, kao kulturno – turistička destinacija, nađe na mapi džez dešavanja.

Zbog niza koncerata i festivala u našem gradu, a u cilju što boljeg organizovanja ove muzičke manifestacije odlučili smo se za pomjeranja termina  i mjesta održavanja Jazz bay festivala, objasnila je Karadžić.

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close