ДруштвоИздвојено

PROSLAVA DANA ŠKOLE “ORJENSKI BATALJON” I NOVE PRIČE U ČASOPISU “JEDRA”

Dan škole proslavili su danas učenici i nastavnici OŠ „Orjenski bataljon“, svečano, uz priredbu i dječiju maštovitost, kreativnost i umjeće. Škola je iznjedrila brojne generacije učenika još od daleke 1812. godine od kada je vaspitno obrazovni proces započeo u ovom dijelu novske opštine.

Proslave rođendana uvijek su dobra prilika da mališani i njihovi nastavnici prikažu gostima dio onoga šta rade u školi, kojim aktivnostima, pored redovnog nastavnog procesa, pridavaju značaj. Tako su na sceni bili pjevači, glumci, recitatori, plesači, članovi folklorne sekcije Kluturne mreže Bijela u odlično osmišljenom programu.

Praznik je čestitala direktorica škole Jarmila Radović i poželjela svima dobro zdravlje, uspjeh i dobre, kvalitetne saradničke odnose.

-Želim nam svima da uživamo u jednostavnoj ljepoti, osjećamo zahvalnost zbog malih čuda, cijenimo neizmjerno vrijednost duševnog mira, provodimo više vremena njegujući veze među ljudima, bez mobilnih aparata i počinjemo da shvatamo da pobjeđuje onaj koji radi na svojoj edukaciji, koji je lijepo vaspitan i koji najviše daje sebe. I vrijeme koje nam je ostalo u životu ispunjeno ljubavlju, širenjem dobrote na što više ljudi pretvoriće se u bogatstvo postojanja, kazala je direktorica Radović.

Zaposleni u nastavnom procesu nagrađeni su vaučerima za seminar koji odaberu iz kataloga Zavoda za školstvo Crne Gore, a koji će moći iskoristiti do 9. novembra 2020. godie, dok tehničko osoblje i drugi zaposleni dobijaju vaučer iste vrijednosti.

Promovisan je i novi broj školskog lista „Jedra“, a urednik profesor Milun Đuđevac je istakao da je njihov časopis „još jednom spustio svoja jedra na obalu i eto ga u našoj kući među svojima da zimuje pored toplog ognjišta u zimskim urama“

-Časopis “Jedra” izlazi već osmi put, a njegova preteča je bio školski bilten. Svaka škola, posebno u Herceg Novom koji je bio kandidovan za grad kulture, ima toliko svečanosti, prazničnih dana i zaista javna kulturna djelatnost Herceg Novog je veoma bogata. To se sve može naći na stranicama našeg školskog lista “Jedra” i možda je prvi put da je ovaj časopis želio da uđe u trag naših učenika koji postižu rezultate u mnogim sportskim klubovima, folklornim društvima i drugim kulturno-umjetničkim društvima. Zaista, sve ono što se i u školi radi, naši vrijedni nastvanici a posebno učenici, sve se to može naći na stranicama ovog časopisa. Nadam se da će i u buduće izlaziti i da će ga nove snage uređivati i uljepšavati njegove stranice, kazao je profesor Đurđevac.

Škola je učesnik više projekata poput Vrline i vrijednosti, Eko škola, ali iznad svega, kako kaže direktorica Radović, ponosna je na marljive i talentovane učenike i požrtvovane nastavnike. U najavi je i rješenje za dugogodišnji problem, a to je novi parket u fiskulturnoj sali koje će finansirati Ministarstvo sporta. Predračun je urađen, odabran i izvođač i naredne sedmice radovi bi trebali početi, ističe direktorica Radović.

-Neće to biti klasičan parket, već jedna vrsta plastične podloge koja je adekvatnija i bolja za naše primorske uslove. Škola je na pjeni od mora i vlaga je sveprisutna posebno u zimskom i jesenjem periodu. Nadam se da će nova podloga biti vrlo kvalitetna za sve sportove koji se odvijaju u našoj fiskulturnoj sali, a uz to, eventualna oštećenja na njoj u narednom periodu biće lako zamjenljiva. Garancija je 10 godina i nadam se da ćemo se uskoro podičiti novim uslovima koje ćemo imati u fiskulturnoj sali, kazala je direktorica Radović.

Škola radi u zadužbinskoj palati Mila i Ane Zloković oko koje su dograđivani objekti, nosilac je Oktobarske nagrade, dugi niz godina u je vrhu po rezultatima učenika na državnom prvenstvu, a svoj Dan obilježavaju 9. novembra podsjećajući na datum kada je osnovan Orjenski bataljon.

Čestitamo Dan škole!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close