ИздвојеноТуризам

ПРВА ОТКАЗИВАЊА ДОЛАЗАКА ГОСТИЈУ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА

Епидемија корона вируса свакако ће се одразити и на економију у свим областима али и на туристичку привреду, сматрају новски хотелијери.

Директор хотела Лајт хаус Јован Вукаловић казао је да је ових дана почело оно чега су се плашили. То су отказивања првих група бугарских туриста најављених за април.
Ипак се надају да ће епидемија нестати почетком априла и да ће се све наставити планираном динамиком.
Божидар Драганић, предсједник УО компаније “Приморје”, у оквиру које послује хотел „Палмон беј“ у Игалу истиче да ће ефекти на туристичку привреду бити негативни. Нада се да ће Црну Гору заобићи талас обољевања од корона вируса али истиче да у хотелу поштују све препоруке надлежних државних институција.
-Отказали смо све аранжмане у хотелу. Гости који су тренутно код нас су углавном из Скандинавије. Они су прошли све контроле на граничном прелазу приликом уласка у Црну Гору и није било потврђених случајева обољевања међу њима. Ријеч о туристима који долазе из земаља из којих није забрањен улаз, односно не спадају у земље у којима је вирус изражен, као што су Италија и Шпанија. Туроператор посредством кога су стигли ради интезивно како би се они вратили својим кућама.
Из Института Игало су нам данас саопштили да још увијек немају званичних отказивања долазака али да ће сутра изаћи са више информација.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close