Култура

PRVA PREDSTAVA NA HAPS-u “DOGVIL” KOKANA MLADENOVIĆA

Predstava “Dogvil” koja je odigrana u okviru HAPS-a  sinoć u Dvorani Park ni hercegnovsku publiku nije ostavila ravnodušnom, pa su glumci često nagrađivani aplauzima.

Scensko-muzička predstava, reditelja Kokana Mladenovića, producenta i muzičara Marka Grubića otvoreno, bez zadrške kritikuje aktuelnu vlast, kao i društvo u kojem živimo. Autore ovog komada najviše zanima psihologija izolacije koja ostavlja trajne posledice na pojedinca u izolovanoj sredini. Pitali smo Branislava Trifunovića koji je na festivalu “Novi Tvrđava teatar” dobio nagradu za najbolju mušku ulogu sa “Dogvilom”, koliko je smjelo i hrabro na ovakav način upućivati kritiku.

–  Nije hrabro,ali bi trebao da radi svako. A sad je pitanje što ne radi svako. Kada je ova predstava u pitanju radi se o svim zemljama bivše Jugoslavije. Ako je moguće da su ljudi zadovoljni ovim što im se dešava, onda nešto nije u redu sa nama, a u to sam ubjeđen kada ne govorimo stvari koje bi trebalo da iznesemo. Mislim da je nama dužnost da pričamo o tome, pogotovo što se bavimo poslom koji može da dopre do nekog dijela ljudi. Mislim da sam mnogo mirniji, jer kada se probudim za 10 godina, mogu da kažem da smo bar nešto rekli, ako ništa drugo –  poručio je glumac Branislav Trifunović.

Tamara Aleksić i Milica Janevski igraju Grejs,  Milica Majstorović sve ostale ženske uloge, dok Trifunović tumači muške uloge u “Dogvilu” i ističe da mu je zadovoljstvo da igra u ovakvoj predstavi u kojoj ima priliku da javno iskaže svoj stav.

– Ja nekako to shvatam da u  sat i po vremena imam priliku da kažem sve što mislim, da se ispraznim i da ne moram da urlam na ulici, da se svađam kod kuće, nego dođem ovdje i kažem šta imam. To je neko pražnjenje koje bi svi morali da imamo – istakao je Trifunović.

Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti se nastavljaju u utorak, 12. aprila kada će biti održano „Veče posvećeno Draganu Nikoliću“, gdje će biti riječi o njegovom pripadanju Herceg Novom.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close