ИздвојеноТуризам

PRVA REGATA – „HERCEG NOVI SAILING TOUR“

Turistička organizacija Herceg Novi u saradnji sa Jedriličarskim klubom Jugole Grakalić, Opštinom Herceg Novi i hotelom Lazure, organizuje prvu regatu “Herceg Novi sailing tour” u klasi krstaš, koja će biti održana 1. juna, u akvatorijumu hercegnovskog zaliva i ujedno ozvaničiti otvaranje sezone, saopštavaju iz gradske Turističke organizacije.

Start je predviđen ispred marine Lazure u Meljinama, potom se jedri oko ostrva Mamula a a cilj je u gradskoj luci na Škveru.

-Očekuje se učešće petnaestak posada, a među njima je i crnogorski olimpijac Milivoj Dukić. Takođe u regati učestvuje i hercegnovski muzičar i jedriličar Rambo Amadeus sa svojim solarnim jedrenjakom, pa pozivamo sve ljubitelje jedrenja da isprate ovaj jedinstveni momenat kada će solarni jedrenjak 1.  juna, prvi put zvanično zaploviti, saopštavaju iz gradske Turističke organizacije.

U susret regati „Herceg Novi sailing tour“, poruka Milivoja Dukića, u ime JK Jugole Grakalić, jednog od organizatora.

-Herceg Novi postaje bogatiji za još jednu luku nautičkog turizma, u ovom slučaju Lazure Marina&Hotel u Meljinama i samim tim došlo se na ideju, zajedno sa TO Herceg Novi, da se organizuje regata velikih brodova. Postajemo bogatiji za još jednu regatu i cilj nam je da se privuče što veći broj učesnika i posjetilaca, jer svaki put kada naše more pokriju jedra šaljemo najbolju sliku ljubiteljima nautičkog turizma, kazao je Dukić.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close