Спорт

PRVI NOVSKI AKVATLON – ANA I LUKA NAJBRŽI

Prvi Novski Lazure Akvatlon za odrasle i djecu, u organizaciji Triatlon kluba “X Herceg Novi”, održao se na plaži kompleksa Lazure Marina & Hotel u Meljinama

Ovogodišnji Akvatlon okupio je 36 takmičara u apsolutnoj kategoriji, a najbolja vremena ostvarili su Ana Lučić članica Plivačkog kluba “Jug” iz Dubrovnika i Luka Čupić član TK “X Herceg Novi”.

Najbolja takmičarka Ana Lučić dionicu od 1000m plivanja i 3000m trčanja prešla je za  40 minuta i 35 sekundi, druga je bila Jelena Tomašević iz TK “X Herceg Novi” sa vremenom 41.42 a treća Tamara Lepetić TK “X Herceg Novi”  46.39.

Kod muškaraca apsolutno, Luka Čupić je ostvario vrijeme 36 minuta i 48 sekundi, drugi je bio Luka Đurović iz TK” Dubrovnik”, dok je treće vrijeme ostvario Nemanja Korać iz Srbije.

Ovogodišnji Akvatlon bodovao se za prvenstvo Crne Gore. Kod dama, dominirale su Novljanke,  Jelena Tomašević je osvojila zlato, Tamara Lepetić srebro a Marija Bošnjak bronzu.

Kod muškaraca, Luka Čupić je zlatni, Dragan Jovanović član Triatlon kluba “Kotor” srebreni a Vitomir Milošević TK “X Herceg Novi” bronzani.

Kod štafeta, prvi su bili Antonije i Perica, drugo vrijeme ostvarila je ženska štafeta Jasna i Marina, dok su treći bili  Vanja i Ivan.

-Očekivali smo veći odziv takmičara iz Crne Gore. Na žalost on je izostao. Organizacija je bila na visokom nivou i zahvaljujemo kompaniji Lazure Marina & Hotel u Meljinama na gostoprimstvu. Nadamo se da ćemo naredne godine biti još bolji, poručuje organizator i pobjednik u apsolutnoj kategoriji Luka Čupić.

Senioskom Akvatlonu je predhodio dječiji akvatlon. U kategoriji djece od 8-11 godina koji su plivali 150m i trčali 800m najbrža je bila Bjanka Bulajić, drugi je bio Andrey Ivanin a treći Pavle Marković.

Juniori do 16 godina plivali su 300m i trčali 1000ma najbolje vrijeme ostvarila je Ekaterina Ivanina, drugo mjesto zauzeo je Aleksandar Filip, dok je treće mjesto zauzeo Bajo Dino.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close