Друштво

PUCANJE: OBIČAJ, UZBUNA, ODRAZ (NE ) KULTURE …

U Herceg Novom  su svadbovanje i obi;aj “dizanja barjaka” najčešće  mješavina  tradicije i  pomodarstva. Iako je pucanje  iz vatrenog oružja zakonom zabranjeno, i dalje se “praktikuje” u ranu zoru da  se puca satima, uz bučnu muziku. Video svjedoči o tome.

Valjda svi treba da znaju da domaćin ženi sina ili udaje šćer!

Ovako je jutros bilo u Bijeloj . Poštovanja i obzira  prema komšijama  nema. Djeca, stari, bolesni…..svi  su bili pod stresom da im metak ne zaluta u kuću.

Tags

Повезане Вијести

2 Коментара

  1. Ti sto si prijavio nikad se ne veselio, cuvaj se i boj se Boga, a ne metka zalutalog. Metak nije mogo da zaluta jer su pucali profesionalci haha, pucano je iz svadbarskog oruzja. Ti i jesi bolestan kao sto i stoji u tekstu, ja mislim, ali u glavu. A to nije stres od zalutalog metka, nego ljubomora i mrznja.

  2. Na ovom snimku jedino truba nije nas obicaj..sto se tice pucanja sluhom ne mozemo znati jel upitanju bojeva municija..masa ljudi imaju i vestacku municiju koja se cuje a neubija.Ako mogu stranci belosvetski celu gidinu svako malo da tresu celu Boku vatrometima koji su bucniji i od ovog nazdravlje bomacinima veselja , A STO BI SE MI ODRICALI NASEG..VESELO VESELO I VAZDA SE PUCALO NEBOJEVOM MUNICIJOM!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close