ДруштвоТуризам

PUNI KAPACITETI HOTELA “LIGHTHOUSE”

U  hotelu „Lighthouse“ u Igalu, zadovoljni su posjetom tokom ovoga ljeta, a dobar poslovni rezulat očekuju i narednog mjeseca.

-Sezona je na nivou prošle godine kada smo postigli najbolji rezultat u dosadašnjem poslovanju. Gubitak grupnih dolazaka iz Rusije iz već poznatih razloga tokom jula  uspjeli smo nadomjestiti drugim aranžmanima.  Avgust je stoprocentno popunjen, svakog dana imamo između 250 i 300 gostiju, a prema ugovorenim aranžmanima i u septembru ćemo imati popunjene kapacitete-kazao je Vukalović.

Među gostima najzastupljeniji su iz Srbije i BiH, ali u velikom broju ima i  individulanih turista iz Rusije, po prvi put tu su i grupe iz Francuske, ali i iz drugih zemalja EU.

Vukalović podsjeća da hotel raspolaže sa 110 smještajnih jedinica od kojih je 32 u renoviranom dijelu. Obnova hotela, od 2008. kada je privatizovan išla je postepeno, a do sada je uređen recepcijski blok, restoran, aperitiv bar kao i dio smještajnih jedinica. U menadžmentu očekuju da će za mjesec dana dobiti građevinsku dozvolu za nastavak rekonstrukcije objekta kako bi podigli cjelokupan nivo usluga.

-Pri kraju je prikupljanje dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole i nadam se da ćemo je dobiti za mjesec kako bi mogli da uđemo u planirani posao-najavljuje Vukalović.

Rekonstrukcija podrazumjeva nadgradnju restoranskog dijela i posljednja dva sprata hotela, koji bi trebalo da se pretvore u tzv. “predsjedničke apartmane”. Planirana je obnova fasade kao i izgradnja spa i velnes centra, kongresne sale, rekonstrukcija soba, kao i izgradnja pristupa hotelu.  Time bi hotel dobio standard od četiri  zvjezdice.

Vukalović napominje i da u okviru njihove kompanije radi i hotel „Onogošt“ u Nikšiću, koji će takođe da ima kategoriju četiri zvjezdice. Postajaće tijesna saradnja između ova dva objekta, tako da će gosti koji dođu u Igalo moći da koriste i smještajne jedinice „Onogošta“  tokom obilaska sjevera Crne Gore i obratno.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close