Политика

PzP: Reagovanje na otkazivanje Evropskog foruma žena

Otkazivanjem Evropskog foruma žena kojem su trebale prisustvovati, po najavi ” najuticajnije žene iz evropskih institucija, kompanija, nevladinih organizacija, te poznatih umjetnica i kulturnih radnica”, stiče se utisak da se sramota demokratičnosti našeg malog mista proširila evropskim kontinentom.  Da bruka bude veća, konkretnu podršku ovoj inicijativi dala  je i njemačka političarka i predsjednica Evropskog pokreta žena Doris Pak, koja je ujedno i koordinatorka nagrade Evropskog parlamenta za kinematografiju “Lux Prize”, čija je prezentacija planirana u okviru Foruma –saopštili su danas iz OO PzP-a.

U ovoj partiji smatraju da je „postavljanje jedne mlade žene, sa diskutabilnim radnim iskustvom, na čelnu funkciju grada, dio balkanskog manipulativnog scenarija za nepoštovanje prava žena kao integralnog dijela ljudskih prava u svim segmentima društva, metod kojim se poslužio Izbor“.

–  Naši novopečeni gradski oci smješteni u Kabinetu predsjednika Opštine i u odborničkim klupama, zanemarili su činjenicu da samo puna saradnja i iskrena podrška  od strane muške populacije, kroz institucije sistema i sve druge zakonske metode djelovanja uobičajene u demokratskim državama, moguće je stvaranje društva zasnovanog na demokratiji, ravnopravnosti i socijalnoj pravdi. Žene i muškarci rađaju se ravnopravni. U obrazovanju i vaspitanju principi moraju biti ravnopravni, jednakih mogućnosti, šansi i polaznih osnova. Samo tako može se postići puna implementacija svakog pojedinca  u bilo kom segmentu društva, pa i u politici, i na taj način ponuditi konstruktivna rješenja. Jer,  politika se ne zasniva isključivo vođenjem rata botova po forumima, na čemu je Izbor zasnovao svoju strategiju.    Politika je ipak, malo više od toga-navedeno je u saopštenju koje je potpisala potpredsjednica OO PzP Herceg Novi i članica predsjedništva mreže žena  PzP-FIDES, Sanja Crnić.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close