ЕкономијаИздвојено

RADNICI VEKTRA BOKE PRIMILI TRI ZAOSTALE ZARADE -UPLAĆENA I PRVA RATA ZA DIO DOPRINOSA

Radnicima “Vektra Boke” danas su isplaćene plate za decembar, januar i februar. Kako nezvanično saznajemo novac je “legao” na račun  i za potraživanja zaposlenih za  dio doprinosa, odnosno za isplatu prve rate trećeg isplatnog reda u skladu sa Planom reorganizacije.

Podsjećamo, nedavno su pravni zastupnici bivših radnika na konferenciji za novinare saopštili da je rok za isplatu prve rate u iznosu 230.000 eura istekao 7. februara.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB). Od februara 2017.  teče rok za ispunjavanja Plana reorganizacije a kako su nedavno saopštili iz menadžmenta  ispunili su obavezu prema prvom i drugom isplatnom redu.

U trećem isplatnom redu su potraživanja zaposlenih od 3.66 miliona eura (razlika između minimalca i stvarno zarađene plate, staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni upravnik i stečajni sudija) i trebalo bi da budu isplaćena do februara 2022. godine, u četiri jednake rate.

“Vektra Boka” je raspisivala nekoliko tendera za prodaju dijela imovine u skladu sa Planom reorganizacije. Prodata je  Autobuska stanica, dva poslovna prostora  u Njegoševoj ulici  i objekat i zemljište na Žanjicu. Vlada nije dala saglasnost za prodaju hotela “Plaža”, “Igalo” i “Tamaris”, i zemljište nekadašnjeg hotela “Boka”, što su iz kompanije tražili u junu prošle godine.

 

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close