Друштво

RADOVI U ZELENICI OTEŽANI ZBOG VODE U TRASAMA KOLEKTORA, NA RIVIJERI ISPITIVANJE MREŽE

Iako su  aktivnosti  na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže  nastavljene prije mjesec nakon potpisivanja trećeg aneksa ugovora sa izvođačem kompanijom Ćeltikćoglu –  radovi su još u pripremnoj fazi.
U Zelenici rade tri pumpe na crpljenju vode iz kanala u koji bi trebalo položiti  cijev u dužini  8o m od potoka Opačica do pumpne stanice kod Marine.  Kod Plavog mosta položena  je cijev  ispod potoka a uz magistralu je ta dionica obezbijeđena mrežom i saobraćajnom signalizacijom. Radnicima iz beogradske  kompanije Milenium pomažu i ronioci pri postavljanju betonske opreme, naveo je direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Opštini Herceg Novi Milorad Velaš.   Ovaj podizvođač radova je  angažovao mehanizaciju  drugih crnogorskih firmi.
Velaš kaže da nemaju precizirane rokove završetka radova ali će čim se obezbijede uslovi i postavi kolektor kod marine u Zelenici ista ekipa preći na ugradnju kolektora kod plivališta u Đenoviću u  dužini  25 metara.  Rade na uređenju prilaza kod glavne pumpne stanice Meljine – kružni tok . Angažovani su na ispitivanju kolektora  od kraja Bijele do pumpne stanice kod potoka Pijavice i kapije Jadranskog brodogradilišta.  Na svim dionicama rade na izgradnji priključaka kako ne bi ponovo kopali za prikopčavanje sekundarne na primarnu kanalizacionu mrežu.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/12/kol.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

POSTROJENJE I PRIORITETNA DIONICA OD FORTE MARE  OD  FEBRUARA U FUNKCIJI?

U januaru bi trebalo da stigne elektronergetska oprema za završetak i stavljanje u funkciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama kapaciteta  65.300 ekvivalent stanovnika . Sa postavljanjem opreme na postrojenje  i prekopčavanjem sa stare na novu  dionicu  od pumpne stanice Forte Mare do Meljina , svih priključaka i  pumpnih stanica   u februaru naredne godine trebalo bi  da profunkcioniše taj  prioritetni pravac priključenja, očekuje Velaš.    Dionica priobalnog puta od Zmijica do gradilišta  Azmonta  u Kumboru je asfaltirana i vraćena u pređašnje stanje. Od raskrsnice sa puta prema Podima do postrojenja u Radničkoj ulici radi se na  kompletnoj sanaciji   saobraćajnice, sa svim priključcima i kanalima za   atmosfersku odvodnju, kao i na nivelaciji oko 70 – tak metara zemljišta oko postrojenja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close