ДруштвоЕкономија

Radovi za bolje napajanje električnom energijom poluostrva Luštica

Počeli su radovi na potpunoj rekonstrukciji  trafostanice TS 35/10kV Pržno u Tivtu koja električnom energijom napaja poluostrvo Luštica, tivatski i hercegnovski dio, kao i radovi na izgradnji trafostanice TS 35/10KV Klinci u Herceg Novom, sa uklapanjem u 35 i 10 kV mrežu.

U okviru ugovorenih radova na trafostanici Pržno, koji treba da se završe do kraja godine, predviđena je zamjena 35 i 10 kilovoltnog postrojenja i ugradnja dva transformatora od po 8 MVA. Na tom području je, kao što je poznato, planirana izgradnja turističkih kompleksa visoke kategorije-saopštili su iz Direkcije za odnose sa javnošću Elektroprivrede Crne Gore.

Prema riječima Ranka Vukovića, rukovodioca Sektora za razvoj i investicije FC Distribucije,  realizacijom 2,2 miliona eura vrijednog projekta u Klincima, znatno će se poboljšati naponske prilike i stvoriti neophodne pretpostavke za priključenje novih potrošača na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica.

-Korisnici električne energije na tom dijelu Luštice trenutno se napajaju preko 10 kV nadzemnog voda dužine oko 11 km, što nepovoljno utiče na pouzdanost napajanja električnom energijom. Izgradnja nove trafostanice će u znatnoj mjeri poboljšati kvalitet napajanja u tom dijelu konzuma- istakao je Vuković.

Pri kraju su i pripremni radovi za početak izgradnje 35 kV kablovskog voda od trafostanice 35/10 kV Kumbor do nove trafostanice Klinci. Kabl će služiti za napajanje novog energetskog objekta Klinci i njegovim postavljanjem se stvaraju uslovi za uklapanje buduće trafostanice u elektroenergetski sistem Crne Gore.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close