ДруштвоИздвојено

RAJAK POZVAO KOLEGE IZ NEKADAŠNJEG SINDIKATA VEKTRA BOKE DA NE PREGOVARAJU U NJIHOVO IME

Sa današnjeg,  12. okupljanja, bivši radnici Vektra Boke  još jednom su pozvali menadžment da im isplati zaostala potraživanja iz radnog odnosa.  Predsjednik NVO „Bivši radnici Vektra Boke“ Đorđe Rajak kazao je da je Dragan Brković,  kada je preuzeo HTP Boku našao otvorene i  pune hotele, a da ih danas,  nakon 12 godina nema, te da je oko 150 radnika doveo na rub egzistencije.

-Mi tražimo svoje, ono što ste nam vi oteli. Tražimo da nam isplatite otpremnine po socijalnom programu, da ispoštujete sudske odluke u skladu sa zakonom i Ustavom, da platite poreze i doprinose za radni staž da bi mogli ostvariti minimum naših prava. Mi tražimo svoje, ne tražimo vaše, jer i naše porodice moraju da žive i da  jedu hljeb a ne samo vaše. Uzalud se dogovarate sa vašim pulenima o našim sudbinama a znate da njihovi pregovori ne važe – poručio je Rajak vlasniku Vektra Boke.

On  je kazao da je odlaskom firme u stečaj prestalo djelovanje dva sindikata te pozvao kolege da u javnosti ne saopštavaju informacije u ime njih:

-Pozivamo ih da ne pričaju u naše ime jer smo mi jedini legitimni predstavnici radnika. Mi danas radimo posao koji su oni trebali da urade prije pet i više godina. Oni su nas izdali i prodali. Trebalo bi da svi pojedinačno da povučemo punomoćja koja smo dali na sudu i koja su važila samo za sudske odluke a ne za davanje izjava u medijima. Takođe poručujemo poslodavcu da nema zakonsko pravo da vrši pritiske i pregovara sa lažnim predstavnicima radnika jer mi to nećemo prihvatati – kazao je Rajak.

Radnici traže odgovore i na pitanja gdje je novac koji je namijenjen za isplatu poreza i dopinosa i  ko je dao punomoć da se založi imovina Boke za kredite drugih firmi.  Rajak tvrdi  su potraživanja radnika po osnovu presuda oko 1, 3 miliona  eura, te da  im poslodavac duguje  poreze i doprinose za  ukupno 800 godina staža.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close