ДруштвоЕкономија

Raspisan tender za prodaju imovine Brodogradilišta

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je novi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od oko 19,71 milion eura, objavila je Mina biznis.

Procijenjena vrijednost imovine, kako se navodi u oglasu, srazmjerno je umanjena u odnosu na prethodni oglas 25 odsto i istovremeno je najniža početna cijena, ispod koje ponude neće biti razmatrane. Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti. Javna prodaja imovine stečajnog dužnika biće održana putem prikupljanja pismenih ponuda koje se mogu dostavljati do 8. aprila do deset sati i 30 minuta u Privrednom sudu, a javno otvaranje ponuda će se obaviti sat kasnije.

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine imaju svi građani i preduzeća, uz uslov da uplate depozit u iznosu od tri odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.Smatraće se da su ispunjeni uslovi za otvaranje ponuda ako, do naznačenog vremena za dostavljanje ponuda, stigne makar jedna pismena ponuda.Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti kupcem drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, a koja ponuda nije manja od određenih početnih cijena.Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije u roku od osam dana od održavanja javnog otvaranja ponuda.

Odabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi u propisanoj formi ugovor o kupoprodaji imovine odmah, a najkasnije u roku od 30 dana od pravnosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine.Imovina koja je predmet prodaje po ovom oglasu može se razgledati svakog radnog dana od 11 sati do 14 sati.Prethodni tender za prodaju imovine Brodogradilišta po ukupnoj početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura, bio je raspisan 5. januara, a ponude su se mogle dostavljati do 8. februara.Ponudu za kupovinu dva poslovna prostora, po ponuđenoj cijeni od 1,23 miliona eura, dostavio je pomorski trening centar Azalea iz Bijele.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona eura. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna na zahtjev Poreske uprave.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close