ДруштвоИздвојено

RASPORED SLUŽBI I NALAGANJA BADNJAKA ZA BADNJI DAN I BOŽIĆ

Pravoslavni hrišćani  sutra proslavljaju  Badnji dan. U pravoslavnim hramovima u jutarnjim časovima će biti  služene svete liturgije, dok će nalaganje badnjaka tradicionalno biti obavljeno u portama hramova  nakon Večernje službe.

U Manastiru Savina  sutra na Badnji dan, Božanska liturgija počinje u 9 časova, u 18 časova počinje  Večernje  sa  Velikim  Bdenijem. Nalaganje badnjaka ispred Manastira Savina biće obavljeno u 20 časova.

U ponedeljak  Božićna liturgija  će  početi u 7,30  i u 18 časova Veliko Bdenije . Drugog i trećeg dana Božića, Svete liturgije biće služene u 9 časova i  Večernje službe u 18 časova.

U Crkvi Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti na Badnji dan Sv.liturgija je u 9 časova,  Večernja služba počeće u 18 časova, a u produžetku ispred hrama biće obavljeno Saborno nalaganje badnjaka, uz prigodan program za Badnje veče u susret Božiću. Nastupaju: Crkveni Hor „Sveti Sava“ i djeca sa vjeronauke , uz poklone paketiće. U ponoć u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila  počeće prva (ponoćna) Božićna liturgija, dok  druga svečana praznična liturgija u ponedeljak, počeće u  9 časova, kao i prvog dana Božića (osmog januara).  Na Badnje veče  u nedelju, ispred Crkve Svetog Fjodora Ušakova (Ruskoj crkvi)  u Savinskoj Dubravi nalaganje  badnjaka će početi  u 20 časova.

U Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj  Sv. liturgija u nedelju će početi u 9 časova, svečana Večernja služba u 20 časova, dok će u produžetku oko 21 sat  biti obavljeno tradicionalno Saborno nalaganje badnjaka.  Na Božić, sedmog januara  Svečana Božićna liturgija će početi u  9 časova, kao i drugog  dana Božića.

U Crkvi Svetog Preobraženja u Igalu  na Badnji dan  Sv. liturgija biće služena u 9 časova, Večernja služba  će početi u 18 , a nalaganje Badnjaka u 19 časova . Božićna liturgija biće služena 7. januara sa početkom u devet časova.  Drugog dana Božića, Sv. liturgija biće služena u 9 časova u Crkvi Sv. Nikole na Kruševicama.

Tradicionalno loženje Badnjaka u nedelju, biće obavljeno kod Crkve Svete Velikomučenice Varvare na Mokrinama, sa početkom u 15 časova. U Crkvi Sv. Spasa  u  Mojdežu nalaganje badnjaka biće obavljeno u 15 časova i 30 minuta, U ovoj Crkvi u Mojdežu Božićna liturgija u nedelju počeće u 8 časova.

Nalaganje badnjaka u Crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Kamenom u nedelju počeće u 17 časova, dok  će  Božićna liturgija 7. januara početi  u 9 časova. U utorak, 8. januara,  drugog dana Božića  na Sabor Presvete Bogorodice, u Crkvi Sv. Arhiđakona Stefana na Sušćepanu biće služeno Praznično Večernje sa početkom u 16 časova. U srijedu , 9-og  januara, na praznik Sv. Stefana  u Crkvi na Sušćepanu biće obilježena hramovska slava. Sveta saborna  liturgija će početi  u 9 časova.  U hramu Svete Trojice u Ratiševini , drugog dana Božića, 8. januara biće služena Sv. liturgija.

Iz parohije Bijelsko-Кruševičke  su saopštili da će u nedelju, na Badnji dan u Crkvi Polaganja Rize Presvete Bogorodice, Sv. liturgija početi u 9 časova, dok će u 17 časova početi   saborna proslava  Badnje večeri uz nalaganje badnjaka. Na Božić,  u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila na Bjelskim Кruševicama jutrenje će početi  u 7 časova,  Božićna Liturgija u Crkvi Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj počeće  u  9 časova. Drugog dana Božića, na  praznik Sabora Presvete Bogorodice, svečana liturgija će početi u 9 časova, u produžetku biće obilježena slava Hora „Roždestvo“ iz Bijele.

U Crkvi Svete Neđelje u Кamenarima,na Badnji dan Sv. liturgija je u 9 časova,  Večernja služba počeće u 15 časova, u produžetku biće obavljeno saborno nalaganje Badnjaka. Svečana Božićna liturgija je u ponoć. Trećeg dana Božića  9-og januara Sv. liturgija će početi  u 9. časova.

U  Sabornoj Crkvi  Sv. Nikole u Radovanićima  u ponoć biće služena Božićna liturgija, u produžetku biće priređena Trpeza ljubavi. U ovoj Sabornoj Crkvi na Luštici Božićna  služba biće obavljena,  sa početkom u 9 časova.

Naslovna fotografija: Daliborka Dana Stanković

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close