Друштво

RASPORED SLUŽBI I NALAGANJE BADNJAKA

Pravoslavni hrišćani koji poštuju Julijanski kalendar  sutra proslavljaju  Badnji dan. U pravoslavnim hramovima u jutarnjim časovima će biti  služene svete liturgije, dok će nalaganje badnjaka tradicionalno biti obavljeno u portama hramova  nakon Večernje službe.

U manastiru Savina božanska liturgija Sv. Vasilija Velikog biće služena u 8 h, veliko bdenije u 18 h a nalaganje badnjaka je u 20 sati.

Sveta liturgija će  na Badnji dan u  crkvama Svetog Spasa na Toploj i Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti biti služena u 9 h.

Saborna nalaganja badnjaka predviđena su,  u 19 h u crkvi Sv. Arhangela Mihaila u  Starom gradu a na Toploj u crkvi Sv. Spasa  u 21h. 

U Crkvi Svetog Preobraženja u Igalu  na Badnji dan  sveta liturgija biće služena u 9 časova, večernja služba  će početi u 18 h, a nalaganje Badnjaka u 19 časova.

Tradicionalno loženje Badnjaka  biće obavljeno kod crkve Svete Velikomučenice Varvare na Mokrinama, sa početkom u 15 časova. U crkvi Sv. Spasa  u  Mojdežu nalaganje badnjaka biće obavljeno u 15 časova i 30 minuta, a u crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Kamenom  u 17 časova.

U crkvi Polaganja Rize Presvete Bogorodice večernja služba počinje u 17 h nakon koje će se obaviti nalaganje badnjaka.

Večernja služba u crkvi Sv. Nedelje u Kamenarima je u 15 sati a nakon službe je predviđeno nalaganje badnjaka.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close