Друштво

РАСВИЈЕТЉЕНО УБИСТВО ШЋЕПАНА РОГАНОВИЋА

Kриминална организација коју је организовао Kрсто Вујић а чији су чланови М.Б. звани Смит, Милош Ђуричковић, као и српски држављни М.В. и В.Б. осумњичени су за организацију и убиство Шћепана Рогановића у Херцег Новом, казао је специјални тужилац Вељко Рутовић на данашњој конференцији за медије.

Kрсто Вујић се терети да је био организатор криминалне групе, док је М.Б. звани Смит, осумњичен да је испалио смртоносне хице у Рогановића, али и врбовао чланове организације, обезјеђивао новац и смјештај за њих.

-М.Б. В.K. Ђ.М. се сумњиче да су 13. фебруара у Херцег Новом на степеништу, као саизвршиоци, лишили живота Шћепана Рогановића, а М.Б. је, како се сумња, непосредни извршилац убиства – рекао је Рутовић.

Он је објаснио да је В.K. мотоциклом довео М.Б. на мјесто извршења, који је сачекао наилазак покојног Шћепана Рогановића и у њега испалио девет метака.

М.Б. је након тога побјегао са мјеста злочина. У Улици Прве Бокешке бригаде у Новом га је сачекао Вујић, након чега су се одвезли до мјеста Сасовићи, гдје су запалили мотоцикл и пиштољ којим је Рогановић убијен.

Рутовић је објаснио да је Милош Ђуричковић учествовао као саучесник тако што је помогао у организацији злочина и превезао Вујића и М.Б. до мјеста “Батерије”, а помогао им је у бјекству након убиства.

Ђуричковић је, према ријечима специјалног тужиоца, превезао осумњиченог М.Б. од Мориња до Грахова, гдје су га сачекале за сада непознате особе “ради његовог даљег скривања и илегалног рпеласка границе Црне Горе”, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре.

Идентификовани осумњичени за убиство Kлисића
Специјални тужилац Саша Чађеновић је казао да су идентификовани сви осумњичени за убиство Јована Kлисића у Бару и рањавање Велизара Гардашевића 1. новембра. Прикупљени су материјални и персонални докази, заплијењена је већа колицина новца, откривени штек станови, као и локације гдје је скривано оружје – казао је Чађеновић.

Извор: Побједа

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close