Društvo

RASVIJETLJENO UBISTVO ŠĆEPANA ROGANOVIĆA

Kriminalna organizacija koju je organizovao Krsto Vujić a čiji su članovi M.B. zvani Smit, Miloš Đuričković, kao i srpski državljni M.V. i V.B. osumnjičeni su za organizaciju i ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom, kazao je specijalni tužilac Veljko Rutović na današnjoj konferenciji za medije.

Krsto Vujić se tereti da je bio organizator kriminalne grupe, dok je M.B. zvani Smit, osumnjičen da je ispalio smrtonosne hice u Roganovića, ali i vrbovao članove organizacije, obezjeđivao novac i smještaj za njih.

-M.B. V.K. Đ.M. se sumnjiče da su 13. februara u Herceg Novom na stepeništu, kao saizvršioci, lišili života Šćepana Roganovića, a M.B. je, kako se sumnja, neposredni izvršilac ubistva – rekao je Rutović.

On je objasnio da je V.K. motociklom doveo M.B. na mjesto izvršenja, koji je sačekao nailazak pokojnog Šćepana Roganovića i u njega ispalio devet metaka.

M.B. je nakon toga pobjegao sa mjesta zločina. U Ulici Prve Bokeške brigade u Novom ga je sačekao Vujić, nakon čega su se odvezli do mjesta Sasovići, gdje su zapalili motocikl i pištolj kojim je Roganović ubijen.

Rutović je objasnio da je Miloš Đuričković učestvovao kao saučesnik tako što je pomogao u organizaciji zločina i prevezao Vujića i M.B. do mjesta “Baterije”, a pomogao im je u bjekstvu nakon ubistva.

Đuričković je, prema riječima specijalnog tužioca, prevezao osumnjičenog M.B. od Morinja do Grahova, gdje su ga sačekale za sada nepoznate osobe “radi njegovog daljeg skrivanja i ilegalnog rpelaska granice Crne Gore”, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Identifikovani osumnjičeni za ubistvo Klisića
Specijalni tužilac Saša Čađenović je kazao da su identifikovani svi osumnjičeni za ubistvo Jovana Klisića u Baru i ranjavanje Velizara Gardaševića 1. novembra. Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi, zaplijenjena je veća kolicina novca, otkriveni štek stanovi, kao i lokacije gdje je skrivano oružje – kazao je Čađenović.

Izvor: Pobjeda

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close