Друштво

РЕАЛИЗОВАНА ЕКСТРАДИЦИЈА НОВЉАНИНА З.М. ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЦРНУ ГОРУ

Службеници Сектора криминалистичке полиције, НЦБ Интерпол Подгорица су уз асистенцију службеника Сектора специјалне полиције реализовали екстрадицију З.М. (43), држављанина Црне Горе, из Републике Србије у нашу државу, саопштавају из Управе полиције.

Ово лице се потражује ради обезбјеђивања његовог присуства кривичном поступку који се води против њега пред Вишим судом у Подгорици због сумње да је извршио кривична дјела стварање криминалне организације, убиство путем подстрекавања и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у продуженом трајању.

З.М. се сумњичи да је на територији Црне Горе створио криминалну организацију која се у периоду од 2018. године, на подручју општине Херцег Нови, бавила држањем, преношењем и продајом опојних дрога кокаина и марихуане у већим количинама. Такође, именовани је осумњичен да је почетком 2019. године у Херцег Новом, са умишљајем подстрекавао осумњиченог К.М. да почини кривично дјело убиство на штету З.Н. и том приликом прибавио пиштољ непознате марке.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close