ДруштвоИздвојено

РЕДОВНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА УЛИЦА И ЈАВНИХ ПОВРШИНА

Општински тим за заштиту и спасавање редовно доноси планове дезинфекције улица и јавних површина у граду. Данас су радници Чистоће и Службе заштите и спасавања ангажовани од Игала до Мељина. Простор око карантина се два пута дневно дезинфикује.
Према ријечима чланице Општинског тима за заштиту и спасавање др Тамаре Вујовић уз карантине, редовно се дезинфикује и пијаца након завршеног радног времена.

-Данас радници Чистоће раде дио од Старе бање од краја Игала , око мјесне заједнице до Тамариса. Од Тамариса до Мељина дезинфекцију обављају радници Службе заштите и спасавања. Они ће урадити и дезинфекцију Трга јер је то мјесто појачаног задржавања људи. Дневно правимо распоред и све зависи од времена и средстава, казала је др Вујовић.
За одржавање стамбених града дужне су Скупштине станара, подјсетила је Вујовић:
-Према закону све зграде су дужне да имају Скупштине станара и то је тијело које брине о разним стрварима у згради и заједничком одржавању. Скупштине станара морају да обављају одржавање својих заједничких просторија ходника, стубишта лифтова и друго. Неке зграде имају уговре са фирмама које им обављају одржавање. Ми смо дали писану препоруку да чешће позивају фирме које им то раде, а оне који немају да се сами организују. Обавјештења су залијепљена и по хаусторима стамбеним зградима, објаснила је Вујовић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close