ДруштвоКултура

„RIJEČ O LJUBAVI“ I „ ŽENI S LJUBAVLJU“ – POVODOM 8. MARTA

Programe povodom 8. marta – Dana žena, započeo je naš sugrađanin Željko Černous, fizioterapeut po opredjeljenju a po izboru, istrajni hroničar zbivanja u Igalu i Novom. Veče „Riječ o ljubavi“ priređeno je u organizaciji Herceg festa pred početak vikenda.

Novinarka Danijela Đokić i glumac Hercegnovskog pozorišta Željko Vavić su kazivali odabrane stihove, a uz autora je govorila i novinarka Vitka Vujnović.

Černaus kako u pričama, tako i u pjesmama pokazuje lice i naličje, lijepu i ružnu stranu, ali i dječije iskrenu dušu, a svoja promišljanja često začini mješavinom humora, satire, poneke oštre ocjene, ali uvijek dobronamjerne, objasnila je Vitka Vujnović i dodala:

– Ima u njegovim pričama  nečega bliskog reportaži, ima dramskih etida sa suđenja  novskim karnevalima, ima filmskih i čak književnih kritika i vještih obrta iz ovog svijeta u našu svakodnevicu, ima gradskih rubrika i portreta. Ono što je svima zajedničko jeste živa Željkova rečenica, osjećaj za detalj, za atmosferu, za mentalitet. Željko najčešće riječima slika – rekla je Vujnović.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/03/20160304_200929_resized-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

[/image_with_text]

Ona je istakla  i da Černous koliko god kritikovao, a ponekad iprozvane i ljutio, on  to čini čista srca, ni iza ni ispred vremena, nego sada i ovdje zato se može reći – postoje ljudi koji vam izvade srce i oni koji ga vrate na mjesto, Željko pripada onima koji srce i dušu grada vraćaju na pravo mjesto.

Volite i budite voljene,  poručio je Željko Černous  svim ženama i podsjetio da se ljubav ne traži, već da se  prepoznaje.

Niz programa povodom 8. marta, nastavlja Organizacija žena Herceg Novi  iz koje najavljen  tradicionalni humanitarni kulturno zabavni program “Ženi s ljubavlju” najavljen za 7. mart  takođe u Dvorani „Park“ u 19 sati.Cijena ulaznice je dva eura a kompletan prihod je namjenjen u humanitarne svreh. Učestvovaće mališani iz vrtića na Savini i Toploj, djeca Mladost“, učenici iz OŠ Ilija Kišić, KSC „Diano“, plesnog kluba Fenix i baletskog studija N ..

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close