Култура

RIJEČJU KROZ POSTAVKU 49. HERCEGNOVSKOG ZIMSKOG SALONA

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

Kroz dva izložbena prostora Galerije „Josip Bepo Benković“ i postavku 49. Hercegnovskog zimskog salona danas je desetak zainteresovanih Novljana riječju vodila selektorka ovogodišnjeg Salona, istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić. Prvo, javno, stručno vođenje dobilo je najbolje ocjene, trajalo je šezdesetak minuta i bilo je odlična prilika da se o svakom izloženom radu čuje nešto novo.
Priča Ljiljane Karadžić jeste bila profesionalna ali je istovremeno bila prijemčiva, pitka, jasna, komentarisali su učesnici, ocjenivši ovaj iskorak gradske galerije ka publici kao dragocjeno iskustvo i za laike i za one koji se profesionalno bave umjetnošću.
Raduju dobre ocjene i još više obećanje nadležnih u Galeriji da će do kraja Salona biti još ovakvih susreta sa publikom koji su, da kažemo i to, odavno praksa u respektabilnim svjetskim muzejima i galerijama. Na nju ćemo se i sami očigledno brzo navići. S druge strane, i kada postavka ili pojedinačan rad traže objašnjenje, najvažniji ostaje subjektivni utisak o djelu, rekla je između ostalog Ljiljana Karadžić. Zato posjetite Salon i donesite svoju ocjenu postavke naslovljene „Očuditi/začuditi“.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”1″ up=”10″ down=”10″][vc_gallery interval=”3″ images=”17622,17623,17624″ img_size=”large” onclick=””][/vc_column][/vc_row]
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close