Друштво

RIJEŠENO 90 ODSTO SLUČAJEVA GRAĐANA, KOJI SU SE OBRATILI OPŠTINI

U Opštini Herceg Novi ostvarena je neposredna komunikacija sa oko 500 građana, otkada je prije dvije godine uvedena  praksa prijema građana , svake druge subote.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević  od jula 2017. godine ostvario je direktnu komunikaciju sa velikim brojem sugrađana, koji su zatražili pomoć po različitim pitanjima;

– Dosta je pitanja koje smo riješavali iz oblasti socijalne poomoći. Najviše je bilo problema oko infrastrukture. U lokalnoj upravi izlazimo svima u susret, koji se obrate  i ukoliko smo u mogućnosti. Do sada  je bilo preko 500 sugrađana na prijemu  i u 90 odsto slučajeva smo uspjeli da riješimo njihove zahtjeve, a ostale koje nismo su  sudski procesi, što nije u našoj nadležnosti.  Veliki je procenat  onih kojima uspijemo da  pomognemo, ocijenio je Konjević.

S obzirom na veliko interesovanje građana za razgovor sa predstavnicima izvršne vlasti, odlučeno je da se, pored planiranih prijema tokom radne sedmice i zahtjeva koji svakodnevno pristižu, omogući i ovaj, neposredan vid komunikacije na prijemima subotom.  Cilj je da rukovodstvo Opštine bude direktno upoznato sa aktuelnim problemima i potrebama građana, kako bi u skladu sa svojim nadležnostima radili na njihovom rješavanju. Praksu prijema građana će nastaviti i u narednom periodu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close