Спорт

RK “MAESTRAL” NA TURNIRU U TIVTU POSTIGAO ODLIČNE REZULATE

Rukometni klub “Maestral Herceg Novi”, na poziv RK „Partizan 1949“, na turniru mini-rukometa u Tivtu, zabilježio je odlične rezultate. Učestvovali su sa dvije starosne grupe, djevojke rođene 2009 i mladje i djevojke rođene 2010 i mladje.

Generacija 2009. godište zauzela je prvo mjesto, bez izgubljenih utakmica i ukupnom gol razlikom 32:14, a 2010. godište drugo mjesto sa izgubljenom jednom utakmicom od ŠR“STARS“ iz Cetinja rezultatom 9:8 i ukupnom gol razlikom 31:21 u korist RK“MAESTRAL.“ Za generaciju 2010. najbolji igrač turnira je Lana Simovic ,a najbolji golman Tea Vitez. Na turniru su pored  RK Maestral učestvovali: RK Titan iz Podgorice, ŠR Star iz Cetinja,RK Leotar iz Trebinja i domaćina RK Partizan 1949.

Iz Rukometnog kluba Mastral  zahvalili su RK Partizan 1949 na sjajnoj organizaciji turnira:

-Mini-rukomet je prilagodjen djeci uzrasta do 10 godina kao prelazna faza na klasični i sve više postaje popularan kod djece, kako kod nas tako i u zemljama okruzenja i šire. RK“MAESTRAL“ je to prepoznao i među prvima u Crnoj Gori počeo da radi sa djecom. Predthodnih godina učetvovali su na turnirima u Podgorici,Bjeljini,Zagrebu,Koparu,Metkovićima i Trebinju, na kojima su takodje zabiljezili veoma zapažene rezultate. Pored pionirske lige u generaciji 2006/07  u kojoj RK“MAESTRAL“ nastupa, 14. i 15. decembra učetvovaće na turniru mini rukometa na poziv RK“VUČIĆI“ iz Zagreba. Očekuju da će im ljudi dobre volje i razne firme iz HN i okruženja koji su u mogućnosti finansijski pomoci da otputuje na turnir u Zagrebu.

Fotografije: RK Maestral

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close