Култура

РОМЕО И ЈУЛИЈА НА НИКШИЋКИ НАЧИН

Премијера представе за дјецу и младе “Ромео и Јулија на никшићки начин” у организацији Културно-креативног центра Акорд из Никшића биће одржана у понедељак 21. септембра у Амфитеатру Дворане Парк са почетком у 20:00 часова.

Представа “Ромео и Јулија на никшићки начин”, намијењена је свим узрастима, првенствено дјеци изнад 10 година и младима. Ова урнебесна комедија по тексту Тоде Николетића, који је са младим члановима Културно-креативног центра “Акорд” поставио дугогодишњи умјетнички руководилац ове установе Драган Кнежевић, имаће премијеру баш у Херцег Новом.

Припремана је са петнаест младих глумаца од децембра прошле године, у отежаним условима због пандемије. Премијера у Никшићу је заказивана и отказивана већ два пута, а трећа срећа овај млади ансамбл очекује у нашем граду у Амфитеатру код Дворане Парк који може да пружи сигурност и уз прописану дистанцу пожељну интеракцију са актерима представе.

Представа је утемељена на класичној Шекспировом дјелу, у којем је трагедија претворена у гротеску са поентом да свијет није сасвим “црн”, а ни потпуно ”бијел”. Живот је нешто између и то нешто га чини занимљивим и трајним приказујући људске слабости. Подсмјехом дочаравајући бесмисао прохујалог времена, аутори нас на тај начин опомињу да не упадамо у замке које носе баријере друштвених норми и обичаја.

Његовање даровитости код младих глумаца и развијање драмске естетике дугогодишња је мисија Акордовог омладинског театра.

О Акорду

Културно креативни центар Акорд је уточиште и прибјежиште дјеце и младих и позната институција која 24 године учествује у креирању културе у Никшићу. На стотине дјеце је одрасло и одраста уз Акорд, не мали број направило је прве кораке у овој институцији, а не мали број је оних који су са друштвене маргине прешли у ред оних који срећно одрастају. На хиљаде посјетилаца одало је поштовање Акордовим програмима, а фестивали у земљи и иностранству су их награђивали.
ККЦ Акорд има три дјечија клуба: „Слатки акорди“ (у склопу клуба раде секције: музичка, манекенска, плесна и поетска), „Акордова плесна академија“ (у склопу клуба раде секције: школа модерног и традиционалног плеса и фолклор) и „Акордов дјечији театар“ (у склопу клуба ради школа глуме и сценског покрета, припремају се и изводе представе, походе фестивали).
Ту су и Омладински театар, учесник многих фестивала за младе у региону са прегршт освојених награда и Акордов театар (за одрасле) који већ двије деценије представља незаобилазни чинилац позоришног аматеризма у Црној Гори.

Представа “Ромео и Јулија на никшићки начин”, одиграће се уз контролу поштовања мјера НКТ за сузбијање заразних болести, у Амфитеатру код Дворане ПАРК са почетком у 20 часова. Број гледалаца је ограничен, а улаз бесплатан, па ће они који дођу пола сата раније бити у предности.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close