ИздвојеноКултура

SA 15. ČAJANKE KNJIŽARE SO – DOBRE KNJIGE I GOSTOLJUBLJE

U hercegnovskoj Knjižari So sinoć su vrijedni knjižari Viktorija i Nikola Malović priredili tradicionalnu, petnaestu Čajanku, druženje posvećeno tek završenom 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Uz prezentaciju  kataloga najznačajnijih izdavača koji su učestvovali na sajmu,  prelistavanje novih naslova i  ocjene  beogradske manifestacije, najznačajnije te vrste u Jugoistočnoj Evropi, uživali su i mladi i stariji poklonici pisane riječi.

Najtraženiji naslovi  bili su „Durbin grofa Save Vladislavića“ autora Velimira Ivanovića,  autobiografski roman Vedrane Rudan „Ples oko sunca“   djelo nobelovca Pitera Handkea „Veliki pad“ … ali i novi Malovićev roman “Galeb koji se smeje”…

Мalović  je kao i uvijek  izdvojio  sajamske prezentacije na kojima je predstavljena Boka  a  posebnu pažnju poklonio promociji knjige „Sveti Sava u Boki“  autora Vaska Kostića koju je  objavila Knjižara So. Saznala je zainteresovana publika tako i da je desetogodišnjicu postojanja obilježila  književna grupa P70  čiji je Malović član od osnivanja.  U grupi su i Vladimir Kecmanović, Slobodan Vladušić, Dejan Stojiljković i Marko Krstić,  pisci rođeni sedamdesetih godina prošlog vije4ka, na scenu stupili u vrijeme raspada  nekadašnje Jugoslavije, a  potom postigli rezultate vrijedne pažnje.

Prvi put za  15 godina   događaj je   zabilježila i Televizija Herceg Novi,  Radio Herceg Novi  je uz dnevne novine Dan  jedan od redovnijih  posjetilac čajanke.

-Bilo je vrijedno čekati – komentarisao je Malović.

Po dobrom običaju   prijatelji  Knjižare So  i ljubitelji pisane riječi  uživali su u  kvalitetnim čajevima, a najtraženiji  je ostao   onaj od naranče sa cimetom.   Odličnoj atmosferi doprinijeli su i  prefinjeni slani zalogaji, rolovano pecivo  sa ajvarom,  i prava  delicija – kolač Knjižare So  spremljen  po originalnoj recepturi direktorke  Viktorije Malović.

Podsjetićemo Knjižara So, prema riječima Nikole Malovića u vansezoni radi duže od kafića na Trgu, od 9 do 20 sati.  A prema našj ocjeni ostaje  gostoljubivo mjesto dobre priče i odlično  biranih naslova!

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close