ДруштвоИздвојено

SANACIJA NAJKRITIČNIJIH TAČAKA PREMA VRBANJU JE USLOV DALJEG RAZVOJA KRAJA

Sa  završenog  Zbora građana, održanog u Mjesnoj zajednice Kruševice, poručeno je da će na nakon raspisivanja tendera krenuti u sanaciju kritičnih tačaka prema Vrbanju, mjestu koje  zauzima  značajnu poziciju u razvoju, ne samo poljoprivrede ovog kraja, već i razvoja turizma.

Formiran je organizacioni odbor za izgradnju puta od raskrnice puta Počivalje-Kruševice-Vrbanj.Za predsjednika je izabran Miloš Konjević, članovi su :Slavko Vavić, Boro Lučić, Mićo Murisić, Krsto Tomašević. Savo Radović i Vido Pavlović.

Predsjednik Opštine Stevan Katić istakao je značaj ovog puta za stanovnike i goste.

– Sve veći broj gostiju i mještana  dolaze na Kruševice i Vrbanj. Za godinu dana ovaj kraj posjetilo je oko 13 hiljada posjetilaca a najave su da će ih naredne godine biti i četiri do pet puta više. Napravljeno je konceptualno rješenje i ući će se u proceduru izrade glavnog projekta za cijelu trasu, najavio je Katić, ističući da je opština za početak izdvojila 30 hiljada eura za raspisivanje tendera, da se saniraju najkritičnije tačke ka Vrbanju, dok će za dalja ulaganja morati da se radi po projektu i etapno da bi se uredio put u šta će morati da se ulože veća sredstva.

Direktor Agenciju za izgradnju i razvoj Herceg Novog , Boro Lučić,  rekao je da nije upoznat da postoji gotov projekat već idejno rješenje koje je iyradila Agencija  i objasnio da su geometri izašli na teren, napravljene su teoretske podloge za sanaciju, na sto lokacija, te da je za očekivati da  krene u hitnu rekonstrukciju.

Sa Zbora građana je poručeno da se u ovaj projekat uključe opština, država i međunarodne organizacije, kao i preduzetnici  Kruševica i Vrbanja. Zaključeno je da  ovaj kraj ima  ogromni potencijal razvoja  eko turizma i poljoprivrede, i da se sve broj građana se vraća u sela i obnavlja ognjišta.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close