Друштво

SAOPŠTENJE DF: BOLNICA MELJINE JE U POGREŠNIM RUKAMA I GASI SE

Predsjedništvo DF Herceg Novi, oglasilo se danas saopštenjem u kome navode da uz puno razumjevanje za teški položaj  medicinskih radnika u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi Meljine, žele da ukažu  na činjenicu da bi veliki broj građana Herceg Novog otvoreno podržao štrajk upozorenja.  Dalje  saopštavaju:

Još jednom, podvlačimo  da je ugledna medicinska ustanova sa respektivnom tradicijom, ovdje utemeljena i građena kao mletački lazaret, a kao bolnička ustanova, zahvaljujući razumjevanju veoma istaknutih i visokih ličnosti bokokotorske srpsko-pravoslavne eparhije i manastira Savina. Nadalje, da je ova ustanova, zahvaljujući odlukama Vlade Crne Gore nesumnjivo došla u pogrešne ruke. U vrijeme kada su građani Herceg Novog, koji su dugo odvajali sopstvena sredstva putem tzv. samodoprinosa, očekivali njen dalji razvoj, ova se ustanova de facto – gasi. Podsjećamo da se unazad nekoliko godina u zdravstvenim ustanovama susjednog Dubrovnika izvode dijagnostički i terapeutski postupci kateterizacije krvnih sudova srca i ugradnje stentova. Građani Herceg Novog mogli su očekivati dalji razvoj sistema zdravstva unutar Boke kotorske, uključujući i započinjanje kompletne koronarne dijagnostike, a ne postupno uništavanje zdravstvenih potencijala u Boki. No, kako sve – tako i zdravstvo.

 Pitanje je, međutim, dokle? U Herceg Novom, u nizu preduzeća i upravi opštine, sprovode se dva dirigovana postupka: negativna kadrovska rješenja (odabir po ideološko-političkim obrascima primjerenim periodu oružane revolucije) i dril nad zaposlenima. Partijski i nadpartijski izvršioci dočekali su svojih pet minuta. Na građanima Herceg Novog, još jednom, možda poslednji put, biće odluka: vraćanje na normalnu putanju ili partijsko-šovinistička stega, navedeno je u saopštenju  Predsjedništva  DF-a Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close