Политика

SAOPŠTENJE DF: NOVLJANI DIGNIMO GLAS ZA SPAS BOLNICE MELJINE

Povodom aktuelne situacije u Opštoj bolnici Meljine i nerješenog statusa te zdravstvene ustanove iz DF Herceg Novi uputili su saopštenje za javnost.

-Demokratski Front Herceg Novog podržava radnike PZU  Opšta bolnica Meljine i predlaže da zajedno sa građanima Herceg Novog odbranimo ono što je naše i što nam i u budućnosti treba, a zarad nas samih i naše djece. Svijedoci smo svakodnevnih problema u funkcionisanju bolnice Meljine, zbog njenog nerješenog statusa i borbe “moćnika” oko iste, ne da bi unaprijedili rad u interesu građana Herceg Novog, već da bi istu devastirali i na taj način došli do zemljišta “na pjeni od mora” za izgradnju turističkih kapaciteta -saopštavaju iz DF-a.

Podsjećaju da je u  avgustu 2018.godine SO Herceg Novi na šestoj vanrednoj sjednici donijela  zaključak kojim predlaže Vladi CG donošenje posebnog zakona (lex specijalis-a) kojim bi se stvorili pravni uslovi za rješenje problema PZU Opšta bolnica Meljine.
-Međutim Vlada, kao i na ostale prijedloge i zahtjeve, koji dolaze iz Herceg Novog, ne preduzima ništa, već čini sve kako bi funkcionisanje građana Novog bilo što kompleksnije. Građani Herceg Novog su imali bolnicu u 19. vijeku, koju nam je izgradio osvajač a u 21.vijeku nam je “naša vlast” ukida.
Novljani, dignimo glas zadnji je čas  -poručuju iz hercegnovskog DF-a.
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close