Политика

SAOPŠTENJE: GRAĐANSKI SAVEZ – TREĆINA ODBORNIKA U KONFLIKTU INTERESA

U saopštenju za javnost iz Građanskog saveza navode da su neposredno pred  današnju sjednicu SO na kojoj je trebalo razmatrati budžet , dobili pismeno mišljenje Agencije za spriječavnje sukoba interesa u kome je  potvrđeno  da su odbornici koji su u isto vrijeme članovi ili predsjedavajući  u upravnim odborima  javnih preduzeća, u sukobu   interesa.  Iz ovoga proizilazi da ne mogu da glasaju za usvajanje budžeta,već da moraju da se izjasne da li su odbornici ili članovi upravnih odbora.  Naveden je primjer odbornika koji je presjednik savjeta JUK “Muzeji i galerije” koji glasa da se toj jedinici opredjele budžetska sredstva, što jeste konflikt, ukazuje Zakon, ali  i  logika.

Tim povodom presjednica odborničkog kluba Građanski savez je neposredno pred održavanja sjednice dostavila kopiju navedenog mišljenja presjedniku SO i presjednicima odborničkih klubova. Predsjednik SO se izjasnio da ga navedeno misljenje Agencije ne zanima i ne obavezuje jer “tu nisu pomenuta imena na koja se sukob interesa odnosi”.

Čudimo se da je takvo mišljenje došlo od diplomiranog pravnika, jer je svakome laiku jasno da se to mišljenje odnosi na cijelu CG i na svaki slučaj gdje se takva situacija pojavi, prema tome i na svakog odbornika u opštini Herceg Novi koji krši navedeni zakon –naveli su iz Građanskog saveza. Ponovni izbor predsjednice opštine po njima je zamajavanje  gradjanstva, jer  nije postupljeno u skladu sa odlukom Upravnog suda.

-U ovakvoj situaciji predstoje naše nove tužbe i nove procedure , jer je za Građanski savez  važno jedino  poštovanje pravila i zakona u interesu građana Herceg Novog. Novljani koji su glasali u decembru 2014. godine sigurno nisu glasali za ovakvu vlast-navedeno je u saopštenju Građanskog saveza..

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close