Политика

SAOPŠTENJE OO DPS: JADAN JE ONAJ KOJI MORA NEKOG PONIZITI DA BI SEBE UZDIGAO

Bolnica Meljine je dio Herceg Novog, dio tradicije našeg grada i dio zdravstvenog sistema. Javnosti su manje-više poznati problemi u ovoj Bolnici, kako su nastali i ko je do sada nastojao da ih riješi. Upravo na inicijativu DPS Herceg Novog prije, tri godine skrenuta je pažnja Vladi Crne Gore na probleme sa kojima sa ova Bolnica suočava. Sve do tada zaostale obaveze prema zaposlenim, kao i one koje su nastale u međuvremenu, redovno su izmirivane i Bolnica je normalno funkcionisala-saopštavaju iz OO DPS i poručuju da ne žele da preuzmu ulogu sudije.

– To nije posao političkih partija. Da li je samo nesavjesni vlasnik i odbjegli bankar Duško Knežević jedini krivac za sadašnju situaciju ili krivica postoji i kod menadžmenta Bolnice, pokazaće vrijeme. Ne smatramo ni da je posao medija da presuđuju. Sud javnosti je uvijek najbolji sud.

Ne samo kada je u pitanju Bolnica Meljine, DPS Herceg Novi je pokazao da je konstruktivna partija i da se zalaže za rješenja od interesa za sve građane. Tako je bilo i prilikom usvajanja PUP-a koji bez glasova naših odbornika nije mogao biti usvojen. Tako je bilo i više puta do sada kada su se donosile druge odluke. Iako ne vršimo vlast, nastojimo da u granicama zakona i naših mogućnosti, tragamo za rješenjima uvjereni da će Vlada Crne Gore, kao i do sada, biti svjesna značaja Bolnice Meljine i uvažiti neke od konkretnih predloga koje smo poslali. Za razliku od partija koje vrše vlasti, od kojih su se neke u svojim predizbornim programima obavezele da će riješiti problem Bolnice Meljine, ne smatramo da je rješenje u tome da se dopusijemo, prepisujemo ili opisujemo probleme. Rješenje je u činjenju, a ne u priči ili prebacivanju optužbi -navode iz novskog DPS.

Vjeruju da će se Vlada Crne Gore, u skladu sa zakonom, a ne u skladu sa političkim očekivanjima partija koje trenutno vrše vlast u Herceg Novom, odgovorno odnijeti prema rješavanju problema u Bolnici Meljine, interesima građana i zaposlenih u ovoj ustanovi.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

  1. Ne treba prepuštati sudu vremena da o radu menadzmenta bolnice donosi zaključke, već odmah preduzeti pravne radnje i aktivnosti za utvrđivanje stepena njihove odgovornosti za sadašnje stanje u bolnici!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close