Политика

SAOPŠTENJE OO DPS- RADOVIĆ-KEMP: BRITANSKI TURISTI I INVESTITORI ZAINTERESOVANI ZA HERCEG NOVI

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Herceg Novi Slobodan Radović Krušo sastao se danas sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Nj.E. Alison Kemp. U dužem, srdačnom i prijateljskom razgovoru, razmotrena je politička situacija u ovom gradu. Radović je ukazao na probleme sa kojima se susreću građani i investitori, ali i na brojne potencijale Herceg Novog, navedeno je u saopštenju OO DPS.

Tokom razgovora Radović je ocijenio stvarno stanje i ono što trenutna vlast radi u Herceg Novom. Istako je da je nedavno zahvaljujući glasovima DPS-a usvojen prostorni plan opštine, što je jasan pokazatelj odgovornog odnosa DPS-a prema zahtjevima svih građana i investitora, jer vladajuća koalicija nije uspjela da obezbijedi kvorum za ovako važnu odluku. Napomenuo je i da je DPS jedina partija koja se zalaže za mlade ljude i ulaže u njihovo znanje i jačanje, što potvrđuju konkretni primjeri mladih kadrova na veoma odgovornim funkcijama.

Na interesovanje ambsadorke Kemp razgovarano je o pitanjima vodosnabdijevanja Herceg Novog, statusa kolektora, situacije u Bolnici Meljine, ubrzanju procedura na graničnom prelazu Debeli brijeg i mogućnostima dovođenja britanskih investitora. Takođe, razgovarano je i o potrebi bržeg izdavanja dozvola za rad strancima, kao i o planovima za predstojeći kongres DPS-a koji se održava krajem godine.

Radović je izrazio zahvalnost ambasadorki na izdvojenom vremenu i interesovanju da posjeti najjaču pariju u Herceg Novom, i poželio joj uspjeh u daljem radu u Crnoj Gori. Iako je ambasadorka Kemp prvi put službeno boravila u Herceg Novom, utisci sa sastanka i zajednički zaključci potvrdili su obostranu želju za nastavkom saradnje, saopšteno je iz OO DPS.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close