Политика

SAOPŠTENJE OO DPS: ZAHVALJUJUĆI DPS-U USVOJEN PUP HERCEG NOVI

Povodom današnjeg usvajanja Prostorno urvbanističkog plana Opštine Herceg Novi na sjednici Skupštine saopštenje su uputili iz OO DPS:

-Uprkos brojnim odlaganjima, veoma sporom reagovanju na pristigle sugestije resornih ministarstava, neažurnim izmjenama i neodgovornom odnosu opštinskih organa prema samom procesu izrade plana, zahvaljujući podršci Kluba odbornika Demokratske partije socijalista danas je usvojen prostorno-urbanistički plan opštine Herceg Novi.

Koalicija na vlasti, na zakazani datum odložene vanredne skupštine nije uspjela ni da obezbjedi potrebni kvorum. Nećemo polemisati o tome šta je to moglo biti važnije od potrebe razvoja grada. Nije prilika to činiti na dan kada se čeka Nova godina. Ali, upravo zbog razvojnih poteba grada, zbog dugoročnih interesa građana, a ne kratkoročnih političkih interesa, Klub odbornika DPS jednoglasno je dao svoju podršku. Kvorum je formiran, sjednica Skupštine uspješno održana i konačno usvojen je PUP Herceg Novi.

Predsjednik OO DPS Herceg Novi Slobodan Radović Krušo, naglasio je da ovaj važan dokument ne pripada ni poziciji, ni opoziciji, već prije svega građanima Herceg Novog. Uprkos manjku odbornika vladajuće koalicije, DPS ima čvrst stav u insistiranju na razvoju Herceg Novog. Smatrajući ovaj plan izuzetno značajnim za sve buduće projekte u Herceg Novom, odbornici DPS-a dali su kvorum sjednici Skupštine i u duhu podrške gradu i gradjanima, glasali su za Odluku o PUP-u Herceg Novi, kazao je Radović i svim građanima poželio srećnu i uspješnu Novu 2019. godinu -saopštili su iz  Opštinskog  odbora DPS Herceg Novi.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close