ДруштвоПолитика

SAOPŠTENJE: SNP – PONOVLJENE NEZAKONITOSTI NA SJEDNICI SO

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije saopštio je danas da je  zasijedanje Skupštine opštine  obilježilo više nezakonitosti, na koje su upozoravali i ranije. Tvrde da je presedan da nacrt budžeta utvrđuje predsjednica opštine umjesto Skupštine, a imajući u vidu presudu Upravnog suda, svi akti koje je Nataša Aćimović potpisivala nemaju pravnu snagu, te stoga ni budžet. U saopštenju koje potpisuje predsjednica Opštinskog odbora SNP-a Danijela Đurović dalje se navodi da  su u radu Skupštine i izglasavanju budžeta učestvovali odbornici koji su po dostavljenom mišljenju Agencije za spriječavanje korupcije u konfliktu interesa, pa time oni ovim činom dovode u pitanje zakonitost najvažnijeg akta opštine.

Đurović   objašnjava da po zakonu, Vlada preuzima dio nadležnosti iz dijela izvršne vlasti i obezbjeđuje finansiranje osnovnog dijela tekućeg finansiranja, ali se stvara i obaveza održavanja vanrednih lokalnih izbora, što je i bilo jedino ispravno rješenje za situaciju u koju je grad doveden.

Ona je uvjerenju da će Upravni sud ponovo imati za razmatranje izbor predsjednika opštine te da je za očekivati  da donese sličnu odluku. Grad će, smatra predsjednica opštinskog odbora SNP-a, izgubiti novih šest mjeseci, te da će biti dovedena u pitanje zakonitost niza odluka i rješenja koja se donesu u međuvremenu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close